Δείτε το Εσκί Τζαμί στην Κομοτηνή

Διαβάστηκε από 10808 αναγνώστες

Ένα ιστορικό μνημείο της πόλης σας ταξιδεύει στην πολιτισμική και αρχιτεκτονική πολυμορφία της. Μέσα σε όλη αυτήν την κίνηση, μια στάση σε ένα ιστορικό μνημείο της πολυπολιτισμικότητας επιβάλλεται.

Το Εσκί Τζαμί -παλιό τζαμί-  στην οδό Φιλικής Εταιρείας είναι το μεγαλύτερο σε ολόκληρη τη Ροδόπη και χτίστηκε το 1608. Τα χαλιά του είναι από την Προύσα, ενώ τις τοιχογραφίες του τρούλου έχουν φιλοτεχνήσει Κωνσταντινουπολίτες ζωγράφοι. Από την άλλη, το νεότερο τζαμί της πόλης, το Γενί Τζαμί, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ερμού φιλοξενεί και τη Μουφτεία Κομοτηνής. Στη συνέχεια ανακαλύψτε την οδό Μπακάλμπαση με τους καφενέδες, στις πλακοστρωμένες Ηπείρου και Ερμού, βολτάρετε στα τενεκετζίδικα, στα ζαχαροπλαστεία με τα βουτυρένια γλυκίσματα και τα παλαιοπωλεία της παλιάς αγοράς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΞΑΝΘΗ

  • Βάση για τις ατέλειωτες επιλογές της Ξάνθης

    Σε ένα μοναδικό σημείο, στην Παλιά πόλη της Ξάνθης, μόλις λίγα βήματα από όλα τα αξιοθέατα της πόλης και το κέντρο, το ξενοδοχείο Elisso αποτελεί εξαιρετική επιλογή τόσο για επαγγελματίες όσο και για επισκέπτες. Προσφέρει την χαλάρωση και την ξεκούραση που ζητάς στα δωμάτια και τις σουίτες με το μεγάλο κρεβάτι και τα άνετα στρώματα.
     2541084400, 2541084888 Περισσότερα