Η παραλία της Αγίας Παρασκευής με τα πεύκα να φτάνουν στο κύμα

Αγ. Ανάργυροι – Αγ. Παρασκευή, πεύκα στο κύμα

Διαβάστηκε από 12591 αναγνώστες

Στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού εκείνη που κοιτά το Μυρτώο πέλαγος, 10 χιλιόμετρα από την Ντάπια βρίσκεται η παραλία των Αγίων Αναργύρων κυριολεκτικά πνιγμένη στα πεύκα. Πρόκειται για μια οργανωμένη αρκετά πολυσύχναστη παραλία που είναι στρωμένη με βότσαλο και άμμο.
Σε μικρή απόσταση υπάρχει η περίφημη θαλάσσια σπηλιά του "Μπεκίρη", όπου οι Σπετσιώτες έκρυβαν τα γυναικόπαιδα όταν επέκειτο εισβολή των Τούρκων στο νησί. Η σπηλιά έγινε διάσημη από τα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας «Τζένη, Τζένη» με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Λίγο πιο βόρεια αναπτύσσετε στο ίδιο μοτίβο με την παραλία των Αγ. Αναργύρων η επίσης πευκόφυτη ακρογιαλιά της Αγίας Παρασκευής που όμως είναι αρκετά πιο μικρή. Είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο και επίσης εξαιρετικά δημοφιλής. Και στις δυο παραλίες θα έρθετε με το λεωφορείο η με εκδρομικό σκάφος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΣΠΕΤΣΕΣ

  • Αρχοντική διαμονή με σύγχρονες ανέσεις

    Το Kastro Studios & Apartments είναι ένα διώροφο αρχοντικό που αναπαλαιώθηκε με πολύ προσοχή προκείμενου να διατηρηθεί η ομορφιά της παραδοσιακής, σπετσιώτικης αρχιτεκτονικής του κτηρίου, προσφέροντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια διαμονή στις Σπέτσες που θα σας μείνει αξέχαστη!
     2298075152, 2298075319 Περισσότερα