Δεν είναι μόνο τα αρχοντικά που εντυπωσιάζουν εδώ στην πόλη των Σπετσών αλλά και τα άφθονα χαρούμενα σπιτάκια με τις καταπράσινες αυλές

Περπατήστε στις γειτονιές

13632 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην Ντάπια συναντάμε το παραδοσιακό κτίριο του Δημαρχείου ή «Καγκελαρία» όπως το λένε οι ντόπιοι (έτσι το ονόμαζαν την εποχή Επανάστασης). Επίσης στην πόλη ξεχωρίζει το εντυπωσιακό συγκρότημα της Αναργύρειου-Κοργιαλένειου Σχολής, που λειτούργησε από το 1927-1983.
Λίγο πιο πίσω από την Ντάπια διασώζεται το νεοκλασικό σπίτι του ευεργέτη των Σπετσών Σωτ. Ανάργυρου, θα το αναγνωρίστε από την επιβλητική είσοδο όπου δεσπόζουν δυο αιγυπτιακές σφίγγες. Σήμερα εδώ στεγάζεται το Πνευματικό κέντρο των Σπετσών ενώ στη Κατοχή στέγαζε το Δημαρχείο και τα υπόγεια του λειτουργούσαν ως κρατητήριο αντιστασιακών.

Όμως δεν είναι μόνο τα περίφημα αρχοντικά αυτά που εντυπωσιάζουν εδώ στην πόλη των Σπετσών αλλά και τα δεκάδες μικρά χαρούμενα σπιτάκια με πολύχρωμες πόρτες και τις καταπράσινες αυλές, όπου ξεχειλίζουν οι γλάστρες με τα λουλούδια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΣΠΕΤΣΕΣ

  • Αρχοντική διαμονή με σύγχρονες ανέσεις

    Το Kastro Studios & Apartments είναι ένα διώροφο αρχοντικό που αναπαλαιώθηκε με πολύ προσοχή προκείμενου να διατηρηθεί η ομορφιά της παραδοσιακής, σπετσιώτικης αρχιτεκτονικής του κτηρίου, προσφέροντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια διαμονή στις Σπέτσες που θα σας μείνει αξέχαστη!
     2298075152, 2298075319 Περισσότερα