«Ντάπια» το ιστορικό μικρό λιμάνι του νησιού

Πανέμορφο βοτσαλωτό πεζοδρόμιο, παρόμοια θα δείτε αρκετά στις Σπέτσες

Ντάπια, για καφέ και σουλάτσο

13586 Επισκέψεις στο άρθρο

Όλοι θα συναντηθούν στην περίφημη «Ντάπια» όπου υπάρχει το μικρό λιμάνι και ο οχυρωμένος με τα κανόνια προμαχώνας (στα τούρκικα ντάπια = προμαχώνας.). Ολόγυρα αναπτύσσονται δεκάδες καφετέριες, εστιατόρια και το σουλάτσο δεν σταματά ποτέ.
Επίσης εδώ βρίσκεται το εμπορικό κέντρο των Σπετσών και από εδώ από θα περάσουν οι επισκέπτες για να πιουν τον καφέ τους αλλά και οι ντόπιοι να κανονίσουν τις δουλειές τους. Περπατήστε ως τη πολυσύχναστη πλατεία Ρολογιού -κτίστηκε το 1915- που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης και παλιό εμπορικό κέντρο. Ανηφορίστε ως το ψηλότερο σημείο της πόλης για να δείτε το «Καστέλι» που ήταν ο μεσαιωνικός οικισμός των Σπετσών αλλά και την ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας με την εξαιρετική θέα στο στενό πέρασμα που χωρίζει το νησί από τον υπόλοιπο κορμό της Πελοποννήσου. Επίσης θαυμάσια θέα θα έχετε και από τον Προφήτη Ηλία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΣΠΕΤΣΕΣ

  • Αρχοντική διαμονή με σύγχρονες ανέσεις

    Το Kastro Studios & Apartments είναι ένα διώροφο αρχοντικό που αναπαλαιώθηκε με πολύ προσοχή προκείμενου να διατηρηθεί η ομορφιά της παραδοσιακής, σπετσιώτικης αρχιτεκτονικής του κτηρίου, προσφέροντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια διαμονή στις Σπέτσες που θα σας μείνει αξέχαστη!
     2298075152, 2298075319 Περισσότερα