13 παραλίες που θα σας αφήσουν άφωνους

    89471 Επισκέψεις στο άρθρο

    Οι πιο διάσημες και ίσως οι καλύτερες παραλίες της Σύρου βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού, στην ακτογραμμή ανατολικά και δυτικά της Ποσειδωνίας. Κάποιες από αυτές καλύπτονται από ψιλή, λευκή άμμο, ενώ άλλες έχουν βότσαλα και πιο τραχύ περιβάλλον. Σε όποια κι αν διαλέξετε να πάτε, πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε τα γαλανά, κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Οι πιο οργανωμένες παραλίες είσαι ο Γαλησσάς, ο Μέγας Γυαλός, το Κίνι και η Ποσειδωνία, οι οποίες διαθέτουν ξενοδοχεία, παραθαλάσσια ταβερνάκια και διάφορα beach bar.

    Μέγας Γυαλός: Απέχει 12 χλμ. από την Ερμούπολη και είναι μια αξιολάτρευτη παραλία με πολλές τουριστικές παροχές.
    Ποσειδωνία: Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οργανωμένη παραλία με αρκετά μέτρα αμμουδερής ακρογυαλιάς. Είναι μόλις 13 χλμ. νοτιοδυτικά της Ερμούπολης, γι αυτό και μαζεύει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
    Φοίνικας: Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραλία του νησιού και είναι ιδιαίτερα αξιοποιημένη τουριστικά, συγκεντρώνοντας γνώστες και μη του νησιού.
    Αγκαθωπές: Μια μικρή αμμουδερή ακρογυαλιά, κοντά στην Ποσειδωνία, που αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο για τη Σύρο. Εκεί θα βρείτε αρκετά μικρά ταβερνάκια. 
    Βάρη: Ιδανική για οικογενειακή απόδραση, η παραλία της Βάρης συνδυάζει τη μικρή απόσταση από την Ερμούπολη, με τα ρηχά νερά, κατάλληλα για ανέμελες παιδικές στιγμές.
    Κίνι: Μακριά αμμουδερή παραλία με κρυστάλλινα νερά, που γεμίζει από ντόπιους και τουρίστες από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.
    Αζόλιμνος: Αυτή η όμορφη παραλία προσελκύει πολλούς συριανούς, αλλά και επισκέπτες του νησιού, τόσο με την όμορφη ακρογυαλιά όσο και με τις ψαροταβέρνες, τα ξενοδοχεία και τα beach bar που διαθέτει.
    Αμπέλα: Ιδανική παραλία για χαλάρωση και ηρεμία, με την απαλή άμμο, τα καθαρά νερά και την ησυχία του τοπίου να γαληνεύει το μυαλό.
    Φάμπρικα: Σε αυτή την παραλία συνήθως δε θα συναντήσετε πολύ κόσμο, καθώς τα χοντρά βότσαλα δεν ελκύουν τους τουρίστες. Για τους ντόπιους πάντως, αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για τα καθαρά και δροσερά νερά της.
    Κόμητο: Ομπρέλες και ξαπλώστρες κατακλύζουν αυτή τη μικρή ακρογυαλιά, που σπάνια θα γεμίσει από κόσμο.
    Σαντορινοί: Μια παραλία στην οποία δεν θα βρείτε τουριστικές παροχές, αλλά θα απολαύσετε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας.
    Αρμεός: Μικρή παραλία κοντά στον Γαλησσά, στην ανατολική πλευρά του νησιού.
    Δελφίνι: Μικρή και ήσυχη παραλία που προσεγγίζεται από χωματόδρομο.


    • Really? Team

      Καλό θα ήταν να κάνατε μία αναφορά στο έργο του καλλιτέχνη, εφ'όσον γίνεται χρήση της φωτογραφίας. Είναι ο Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς από την ομάδα graffiti και τοιχογραφιών με την ονομασία Really? Team: https://www.facebook.com/reallygraffiti/