Νομός Τρικάλων: Πεζοπορία και αναρρίχηση στα ανοιξιάτικα Μετέωρα

27713 Επισκέψεις στο άρθρο

Το χωριό Καστράκι καθώς απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα και βρίσκεται κτισμένο κυριολεκτικά στην αγκαλιά των πέτρινων βράχων, είναι το ιδανικό σημείο για να γνωρίσετε τα μοναστήρια και την υπέροχη φύση που τα περιβάλει. Ένας ασφάλτινος δρόμος που ξεκινά από την πλατεία του χωριού ελίσσεται ανάμεσα σε γκρεμούς και βράχια και φέρνει τους επισκέπτες σε απόσταση αναπνοής από τις μονές. Στις περισσότερες λοιπόν από αυτές θα πάτε με το όχημά σας, ενώ σε κάποιες άλλες θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο.

Οι περιπατητικές διαδρομές γύρω από τα βράχια των Μετεώρων είναι αρκετές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες καθώς θα σας αποκαλύψουν μια λιγότερο γνωστή οπτική του υπέροχου και μοναδικού τοπίου. Η διαδρομή που προτείνουμε καταλήγει στο άγνωστο μοναστήρι της Υπαπαντής. Από το κέντρο του χωριού Καστράκι θα συνεχίσετε τον στενό ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στα μοναστήρια. Στο ένα περίπου χιλιόμετρο πριν περάσετε το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου θα δείτε αριστερά ένα στενό ανηφορικό χωματόδρομο να τρυπώνει στο πλατανόδασος.

Ακολουθήστε τον άφοβα για 3 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε σε ένα μαντρί (προσοχή στα τσοπανόσκυλα). Σε αυτό το σημείο ταμπέλα δεξιά, θα σας δείξει τον ανηφορικό δρόμο που καταλήγει στη μονή Υπαπαντής όπου θα μπείτε αφού σηκώσετε την μπάρα.

Φυσικά τα βράχια των Μετεώρων είναι και ένας καθιερωμένος παγκοσμίως τόπος για αναρρίχησή. Υπάρχουν πίστες για όλους – αρχάριους και προχωρημένους- όμως κάθε αναρριχητική εξόρμηση θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και με συνοδεία ειδικών.

Πληροφορίες: Trekking Hellas, https://trekking.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ