Νομός Καρδίτσας: Ιππασία, ποδηλασία και κανό στη λίμνη Πλαστήρα

27692 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι άφθονοι δασικοί δρόμοι που οδηγούν σε εξοχικές τοποθεσίες κοντά στη λίμνη, είναι αυτήν την εποχή κατάλληλοι για ήπιες ποδηλατικές εξορμήσεις. Όμως τα τελευταία χρόνια σε ένα μεγάλο μέρος των δυτικών όχθεων, από το Κρυονέρι ως το παραλίμνιο αναψυκτήριο που βρίσκεται στην Πλαζ της Πεζούλας έχει δημιουργηθεί  ένας υπέροχος ποδηλατόδρομος. Προτείνουμε να ξεκινήσετε τη διαδρομή από τις εγκαταστάσεις του κέντρου εναλλακτικών δραστηριοτήτων “Tavropos” (www.tavropos.com), πάνω στο κεντρικό δρόμο προς Νεοχώρι όπου θα νοικιάσετε το ποδήλατό σας (πληροφορίες Δημήτρης:  697774 0066 &   Αλέξανδρος: 697452 0444  ).

Από εδώ θα ακολουθήσετε τον δασικό δρόμο που χάνεται μέσα στο πυκνό δρυοδάσος. Αφού καλύψετε γύρω στα 800 μέτρα, θα πέσετε επάνω στον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στην Πλαζ Πεζούλας. Στη συνέχεια ακολουθώντας τις ταμπέλες προς ποδηλατοδρόμο θα βρεθείτε να κάνετε πετάλι σε ένα θαυμάσιο δασικό σύμπλεγμα από έλατα και δρυς καθώς θα κινείστε με πορεία βορειοδυτική πολύ κοντά στη λίμνη μέχρι σχεδόν το Κρυονέρι.

Στην Πλαζ της Πεζούλας έχουν την βάση τους οι εταιρείες που νοικιάζουν κανό και υδροποδήλατα. Αυτή την εποχή η λίμνη έχει πολύ νερό και η βόλτα στις όχθες πλάι στις συστάδες των δέντρων που κολυμπούν στο νερό θα σας μείνουν αξέχαστες.

Στον περιφερειακό δρόμο της λίμνης (22ο Χλμ. Καρδίτσας - Κερασιάς)  θα δείτε τις εγκαταστάσεις της «Ιππικής Φάρμας Ζαμπέτα». Εδώ με τη συνοδεία εμπείρου οδηγού θα πραγματοποιήστε αξέχαστες βόλτες με τα εκπαιδευμένα άλογα στις όχθες της λίμνης. Πληροφορίες  τηλ. 24410 92855
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ