Νομός Καρδίτσας: Για αναρρίχηση & παραπέντε στο Μουζάκι

27625 Επισκέψεις στο άρθρο

Η γεωργοκτηνοτροφική πολίχνη του Μουζακίου  βρίσκεται στα όρια των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων και απέχει από το Φανάρι μόλις 18 χιλιόμετρα. Θεωρείται η πύλη των βουνών προς τον θεσσαλικό κάμπο καθώς από εδώ ξεκίνα η ανάβαση προς τον άγονο και απομονωμένο ορεινό όγκο της Αργιθέας.

Σε ελάχιστη απόσταση έξω από την πολίχνη υπάρχουν διαμορφωμένες πίστες για όσους αγαπούν την αναρρίχηση. Οι σημαδεμένες διαδρομές είναι ιδανικές για αρχάριους, αλλά και προχωρημένους. Όχι άδικα, θεωρούνται για τους ειδήμονες του είδους από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην Κεντρική Ελλάδα και για τον λόγο αυτό τις επισκέπτονται Έλληνες, αλλά και ξένοι αναρριχητές, υψηλού επιπέδου.

Λίγο ψηλότερα ανηφορικός και δύσκολος χωματόδρομος οδηγεί στα 1000 υψόμετρο στην κορφή «Παλιλιάς»  του όρους Ίταμος, όπου βρίσκεται μια από τις δημοφιλείς  στη Θεσσαλία πίστες απογείωσης αλεξιπτώτων πλαγιάς. Από εδώ οι αιωροπτεριστές αφού κάνουν μια μεγάλη βόλτα μπορούν να προσεγγίσουν τα Μετέωρα και μετά από μια κυκλική διαδρομή στους αιθέρες που μπορεί να κρατήσει ακόμη και 5 ώρες, προσγειώνονται σε διαμορφωμένο χώρο, λίγο έξω από το Μουζάκι. 
Πληροφορίες http://paragliding.olympicwings.com
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ