Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

  72033 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2020

  Δείτε στην παραλία του Βόλου, μέσα στο πάρκο της περιοχής του Αναύρου, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Είναι ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας και μέχρι σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου.

  Το ισόγειο νεοκλασικό κτήριο θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά, ενώ τα εκθέματα των γραπτών επιτύμβιων στηλών από το νεκροταφείο της αρχαίας Δημητριάδας, που είχαν έρθει στο φως με τις ανασκαφές του Α. Αρβανιτόπουλου στις αρχές του 20ου αιώνα, θα εμπλουτίσουν σε βάθος τις γνώσεις σας. Μετά την επανέκθεση του 2004, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου φιλοξενούνται αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, από την παλαιολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια.

   

  που να μεινετε - ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ

  • Ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα

   ΣΆένα ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα, με αξεπέραστη θέα στον κόλπο του Παγασητικού και στο Πήλιο, σας καλωσορίζει το Tokalis Boutique Hotel & Spa. Ένας χώρος που τα πάντα σχεδιάστηκαν για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη για ταξίδια και αναψυχή, με πραγματικά άνετους και οικείους χώρους.
    2428077577-8 Περισσότερα