Το χωριό Ανω Λεχώνια με τους χαρακτηριστικούς πύργους

Στο χωριό Αγιος Λαυρέντιος

Φωτογραφία της Έλενας Παυλίδου απο την ομάδα του facebook φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

Φωτογραφία του Νίκου Κουκλίδη

Από τα Χάνια στις Μηλιές, μέσα από τα βουνά

112983 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν βρίσκεστε στα Χάνια, μπορείτε εύκολα να κατηφορίσετε για τις ακτές του Παγασητικού ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που περνά από το παραδοσιακό χωριό Δράκεια. Μετά θα συνεχίσετε για το χωριό του Αγίου Λαυρεντίου που θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά χωριά του Πηλίου.
Εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, μα και άκρως ενδιαφέρουσα από περιηγητικής πλευράς είναι η ορεινή διαδρομή που ξεκινά από το χωριό Άνω Λεχώνια, περνά από τους οικισμούς Αγιος Βλάσσιος, Αγιος Γεώργιος, Πινακάτες, Βυζίτσα και καταλήγει στις Μηλιές. Μια διαδρομή περίπου 20 χιλιομέτρων υψηλής αισθητικής αξίας που προσφέρει επιπλέον και μια αφ υψηλού θέα στις ακτές του Παγασητικού. Σε όλα τα χωριά θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες και γραφικά ταβερνάκια στη σκιά των πλατάνων.

Οι Μηλιές είναι από τα ιστορικότερα χωριά του Πηλίου και αγναντεύει τον Παγασητικό από ύψος 450 μέτρων. Ανάμεσα στα καλοδιατηρημένα αρχοντικά αξίζει να δείτε την ιστορική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 4000 σπάνιους τόμους και το Λαογραφικό Μουσείο. Μια θαυμάσια ιδέα είναι να έρθετε εδώ από το Βόλο με το τραινάκι του Πηλίου, τον περίφημο «Μουντζούρη». Όμως οι Μηλιές είναι το κομβικό σημείο και για όποιον θέλει να ταξιδέψει προς το Ανατολικό Πήλιο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για την Τσαγκαράδα θα χρειαστεί να καλύψετε 20 χιλιόμετρα και για την Αργαλαστή 18 χιλιόμετρα. ς