Φωτογραφία του Στέφανου Μαργαρίτη

Φωτογραφία από το www.trainose.gr

Φωτογραφία από το www.trainose.gr

Ανεβείτε στον θρυλικό «Μουτζούρη» που διασχίζει το Πήλιο

71874 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2020

Ο ιστορικός σιδηρόδρομος Βόλου - Μηλιών, το τρενάκι του Πηλίου, όπως είναι πιο γνωστό, κατασκευάστηκε σε δύο στάδια από το 1894 μέχρι το 1903. Ο θρυλικός πλέον "Μουτζούρης" συνέδεσε το εμποροβιομηχανικό κέντρο του Βόλου με την εύφορη και πλούσια περιοχή του Δυτικού Πηλίου, με τις πλαγιές και τους ελαιώνες του βουνού των Κενταύρων.
Πλέον, βέβαια, λειτουργεί μόνο για τους λάτρεις των παραδόσεων, σκαρφαλώνοντας και πάλι το Πήλιο με 25 χλμ. την ώρα. Ξεκινώντας από τα Λεχώνια, παίρνει την ανηφόρα μέσα στα λιόδεντρα και περνώντας από τους παραδοσιακούς οικισμούς Ανω Γατζέα, πραγματοποιεί ολιγόλεπτη στάση στους σταθμούς Αγία Τριάδα, Αγιος Αθανάσιος Πινακάτων και Αργυρέϊκα για να τερματίσει στις Μηλιές. Εκεί γίνεται η χειροκίνητη αναστροφή της κατεύθυνσης που αξίζει να παρακολουθήσετε, πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής. (Τηλ.: 24210.28.555)

 

που να μεινετε - ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ

  • Ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα

    ΣΆένα ειδυλλιακό τοπίο, πάνω στη θάλασσα, με αξεπέραστη θέα στον κόλπο του Παγασητικού και στο Πήλιο, σας καλωσορίζει το Tokalis Boutique Hotel & Spa. Ένας χώρος που τα πάντα σχεδιάστηκαν για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη για ταξίδια και αναψυχή, με πραγματικά άνετους και οικείους χώρους.
     2428077577-8 Περισσότερα