Aνω Πορόϊα Σερρών

  19136 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2019

  Με το βλέμμα στραμμένο προς τη λεκάνη της λίμνης Κερκίνης, τη δροσιά των δασών του βουνού Μπέλες να αναζωογονεί την ατμόσφαιρα και τον ήχο των γάργαρων νερών που κυλούν από παντού να αντηχεί στις γραφικές γειτονιές, τα Aνω Πορόϊα δικαιολογημένα θεωρούνται από τα ομορφότερα χωριά της βόρειας Ελλάδας.

  Η μορφή του οικισμού έχει αλλάξει αρκετά, κυρίως τα τελευταία είκοσι χρόνια, με την ανοικοδόμηση αρκετών νέων και όχι ιδιαίτερα καλαίσθητων κατασκευών. Σε κάθε περίπτωση όμως, περπατώντας στους δυο παλιούς μαχαλάδες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου θα έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε και να γνωρίσετε από κοντά αρκετά από τα παλιά σωζόμενα μακεδονίτικα αρχοντικά, πραγματικά αρχιτεκτονικά κοσμήματα μιας άλλης εποχής. Σε κάθε σας βήμα θα σας συνοδεύει το βουητό των νερών που πηγάζουν από το καταπράσινο Μπέλες και κατρακυλούν με ορμή χαμηλότερα διασχίζοντας μέσα από κανάλια τα σοκάκια. Από την μικρή πλατεία όπου βρίσκονται εστιατόρια και καφετέριες, αξίζει να ανηφορίσετε περπατώντας χαλαρά τον στενό ασφάλτινο δρόμο που κινείται παράλληλα με την κατάφυτη κοίτη του ορεινού ρυακιού και καταλήγει στην θέση «Μπουγάζι». Ένας επίσης ευχάριστος περίπατος πραγματοποιείται προς την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου που δεσπόζει σε δασωμένο ύψωμα προσφέροντας μοναδική θέα στο χωριό, στην κοίτη του Στρυμώνα και στη λίμνη Κερκίνη.
   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΔΡΑΜΑ

  • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

   Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
    2523023350, 6945155425 Περισσότερα

  που να μεινετε - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  που να μεινετε - ΚΟΖΑΝΗ

  • Aπόλυτη άνεση στις διακοπές

   Επιλέξτε για τη διαμονή σας το Anesis Hotel που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Κοζάνης.Για εσάς, που έρχεστε για εργασία ή διασκέδαση το Anesis Hotel σας προσφέρει τη ζεστή και οικογενειακή φιλοξενία του. Το υπεύθυνο και πρόθυμο προσωπικό με τη φιλική και μακρόχρονη πείρα, θα φροντίσει να έχετε μια ευχάριστη διαμονή.
    2461022505 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

  που να μεινετε - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΕΡΚΙΝΗ

  • Στο μοντέρνο λέμε ναι!

   H λιτή, μοντέρνα αισθητική βρίσκει τους γήινους τόνους και το αποτέλεσμα είναι ένα σικάτο καταφύγιο εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών γραμμών που διέπουν το PHILIPPOS XENIA HOTEL  Xenia 4ων αστέρων. Αυτό το Design Hotel πολυτελείας στις Σέρρες το χρειάζεστε.
    2321099360, 2321099361 Περισσότερα