Σπήλαιο Γρεβενών

  19154 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2019

  Συναρπαστικό το τοπίο, συνδυάζει με αρμονία τις γρήγορες εναλλαγές ενός καθαρόαιμου ορεινού τόπου με την αγριάδα των γκρεμών και τη γαλήνη των ήπιων κοιλάδων. Σε τούτη τη ξεχωριστή γωνιά της Γρεβενιώτικης γης, εδώ στις υπώρειες του όρους Όρλιακας συναντάμε το χωριό Σπήλαιο, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας.
  Στην είσοδο του χωριού ξεχωρίζει τη μονή της Παναγιάς Σπηλιώτισσας - χτίστηκε το 1633, γνωστή για τον πλούτο και τα μετόχια της. Στο κέντρο του χωριού θα βρούμε την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου που δεσπόζει εδώ από το  1804,  σε μικρή απόσταση θα δούμε το πέτρινο κτίσμα του σχολείου του 1930, το μικροσκοπικό εκκλησάκι του Αρχοντα Μιχαήλ, ενώ διακρίνονται και  και τμήματα βυζαντινού τείχους.


  Κοντά στο Σπήλαιο (7 χλμ), στη άκρη της κατάφυτης κοιλάδας του ποταμού Βενέτικου, αναπτύσσετε το φαράγγι της Πορτίτσας. Στο σμίξιμο των βράχων στο πιο στενό σημείο του φαραγγιού απλώνει το τόξο του το
  το ομώνυμο λιθόκτιστο γεφύρι του 19ου αι. Στην ευρύτερη περιοχή και σε μικρή απόσταση υπάρχουν μερικά από τα ωραιότερα γεφύρια της Πίνδου. Μάλιστα αυτό του Αζίζ-Αγά κοντά στο Τρίκωμο είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας. Στο χωριό Ζιάκας κοντά στον δρόμο θα συναντήσουμε το περίφημο «Τουρκογέφυρο», (19ου αι). Το μονότοξο γεφύρι της Λιάτισας γεφυρώνει το ρέμα του Βελονιά στη θέση «πήδημα του κλέφτη».
   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΔΡΑΜΑ

  • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

   Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
    2523023350, 6945155425 Περισσότερα

  που να μεινετε - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  που να μεινετε - ΚΟΖΑΝΗ

  • Aπόλυτη άνεση στις διακοπές

   Επιλέξτε για τη διαμονή σας το Anesis Hotel που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Κοζάνης.Για εσάς, που έρχεστε για εργασία ή διασκέδαση το Anesis Hotel σας προσφέρει τη ζεστή και οικογενειακή φιλοξενία του. Το υπεύθυνο και πρόθυμο προσωπικό με τη φιλική και μακρόχρονη πείρα, θα φροντίσει να έχετε μια ευχάριστη διαμονή.
    2461022505 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

  που να μεινετε - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΕΡΚΙΝΗ

  • Στο μοντέρνο λέμε ναι!

   H λιτή, μοντέρνα αισθητική βρίσκει τους γήινους τόνους και το αποτέλεσμα είναι ένα σικάτο καταφύγιο εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών γραμμών που διέπουν το PHILIPPOS XENIA HOTEL  Xenia 4ων αστέρων. Αυτό το Design Hotel πολυτελείας στις Σέρρες το χρειάζεστε.
    2321099360, 2321099361 Περισσότερα