Παλιός Παντελεήμονας Πιερίας

  19155 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2019

  Κρυμμένος μέσα σε ένα αειθαλές δάσος από καστανιές και δρυς, στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 450 μ., ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα γοητεύει τόσο με την υπέροχη φύση του και τα αναπαλαιωμένα αρχοντόσπιτά του, όσο και με την ανυπέρβλητη θέα προς το απέραντο γαλάζιο Αιγαίο.
  Θα αφήσετε το όχημά σας στην είσοδο του χωριού και θα ακολουθήσετε το λίθινο καλντερίμι που καταλήγει στη μικρή πλατεία όπου δεσπόζει η εκκλησία του Παντελεήμονα και ο θεόρατος πλάτανος. Εδώ κτυπά η τουριστική καρδιά του χωριού καθώς ολόγυρα υπάρχουν εστιατόρια, καφενεία και μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης.


  Λίγο ψηλότερα από τις αρχοντογειτονιές του Παλιού Παντελεήμονα αρχινά το πυκνό δάσος που καταλαμβάνει κάθε σπιθαμή του βουνού δημιουργώντας το απόλυτο σκηνικό για κάθε είδους φυσιολατρικές δράσεις και δραστηριότητες. Ένας στενός ασφάλτινος δρόμος που τρυπώνει στην καρδιά του βουνού οδηγεί στα χωριά Ανω Σκοτίνα και Καλλιπεύκη μέσα από μια διαδρομή ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς από τις ωραιότερες που μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.
  Από Ανω Σκοτίνα μπορείτε να επίσης να κατηφορίσετε προς την Εθνική οδό Λάρισας – Κατερίνης ενώ από Καλλιπεύκη να συνεχίσετε είτε προς Τέμπη είτε προς Ελασσόνα.
   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΔΡΑΜΑ

  • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

   Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
    2523023350, 6945155425 Περισσότερα

  που να μεινετε - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  που να μεινετε - ΚΟΖΑΝΗ

  • Aπόλυτη άνεση στις διακοπές

   Επιλέξτε για τη διαμονή σας το Anesis Hotel που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας της Κοζάνης.Για εσάς, που έρχεστε για εργασία ή διασκέδαση το Anesis Hotel σας προσφέρει τη ζεστή και οικογενειακή φιλοξενία του. Το υπεύθυνο και πρόθυμο προσωπικό με τη φιλική και μακρόχρονη πείρα, θα φροντίσει να έχετε μια ευχάριστη διαμονή.
    2461022505 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

  που να μεινετε - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΕΡΚΙΝΗ

  • Στο μοντέρνο λέμε ναι!

   H λιτή, μοντέρνα αισθητική βρίσκει τους γήινους τόνους και το αποτέλεσμα είναι ένα σικάτο καταφύγιο εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών γραμμών που διέπουν το PHILIPPOS XENIA HOTEL  Xenia 4ων αστέρων. Αυτό το Design Hotel πολυτελείας στις Σέρρες το χρειάζεστε.
    2321099360, 2321099361 Περισσότερα