Χιονοδρομικό Βόρα – Καϊμάκτσαλαν

    46052 Επισκέψεις στο άρθρο

    Απέραντες πίστες που διατηρούν λόγω γεωγραφικής θέσης και υψομέτρου την ποιότητα του χιονιού ως τον Απρίλιο.

    Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
    Το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας χωρίζοντας με τον επιβλητικό όγκο του τη Μακεδονία από τη F.Y.R.O.M. Με υψόμετρο που φθάνει τα 2.524 μ, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ψηλότερα και ομορφότερα βουνά της πατρίδας μας. Η ενδιαφέρουσα αυτή περιοχή προσεγγίζεται εύκολα από την Έδεσσα, αλλά και από την Κοζάνη, ή τη Φλώρινα μέσω ασφάλτινων δρόμων. Η διαδρομή από την Έδεσσα μέχρι το χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν είναι 60 χιλιόμετρα. Την Έδεσσα χωρίζουν από τη Θεσσαλονίκη μόλις 90 χιλιόμετρα. Από την Αθήνα θα χρειαστεί να καλύψετε 570 χλμ.

    Το χιονοδρομικό κέντρο
    Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε υψόμετρο 2050-2480. Υπάρχουν πίστες για όλες τις κατηγορίες των χιονοδρόμων που εξυπηρετούνται από επτά αναβατήρες. Λειτουργεί εστιατόριο, καφετέρια, ενώ υπάρχει κατάστημα ενοικιάσεως εξοπλισμού, σχολή σκι, γραφείο τουριστικών πληροφοριών, σταθμός Α βοηθειών και άφθονος χώρος στάθμευσης (τηλ. 23810-32000-2. www.kaimaktsalan.gr). 

    Οι περιηγήσεις
    Πάνω στο δρόμο Έδεσσας – Aρνισσας βρίσκεται η μικροσκοπική λίμνη Aγρα στη θέση της οποίας βρισκόταν παλιότερα το έλος του Τιάβου που έδινε καταφύγιο σε πολλά άγρια ζώα και πουλιά. Από εδώ πηγάζει ο ποταμός Εδεσσαίος. Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια του χωριού Παλιός Aγιος Αθανάσιος και απολαύστε το καλό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής. Από το χιονοδρομικό κέντρο κατηφορίστε προς το Λουτράκι και τα Λουτρά Παζάρ διασχίζοντας το εκπληκτικό «Μαύρο Δάσος»
    .

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Tags: ΔΡΑΜΑ