ΔΡΑΜΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας και βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου, μόλις 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Δράμας.

ΔΡΑΜΑ

Σήμα κατατεθέν της Δράμας θεωρούνται οι Πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για έναν μοναδικό υγροβιότοπο, έναν πανέμορφο χώρο αναψυχής 60 περίπου στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης.

ΔΡΑΜΑ

Ο ποταμός Νέστος ενδείκνυται για εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν η φύση είναι στα καλύτερά της και δημιουργεί μοναδικές εικόνες.

ΔΡΑΜΑ

Στις βουνοπλαγιές της Ροδόπης βρίσκονται κρυμμένοι οι πραγματικοί «θησαυροί» του τόπου, όπως παραδοσιακοί οικισμοί ανέγγιχτοι από το χρόνο και μοναδικές ακριτικές διαδρομές.

ΔΡΑΜΑ

Τα φυτά που συνθέτουν τη βλάστηση του νομού Δράμας αποτελούν στην πλειονότητά τους σπάνια είδη και σε πολλές περιπτώσεις μοναδικά για τον ελλαδικό χώρο.

ΔΡΑΜΑ

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας σας περιμένει στη Δράμα. «Στην πόλη που όλα αλλάζουν αν το θέλεις... στην πόλη που ξέρεις πως τα όνειρα σου θα βγουν αληθινά».

Καλύτεροι Προορισμοί - ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για εκδρομή και εξορμήσεις στην Ανατολική Μακεδονία. Από τη μία η πόλη με χαρακτήρα επηρεασμένο από δύση και ανατολή και από την άλλη οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα στα περίχωρα του νομού γοητεύουν τον επισκέπτη. Ξενοδοχεία και στέκια διασκέδασης δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για διακοπές που μένει αξέχαστες.

Δε θα χρειαστεί ιδιαίτερο ψάξιμο για να ανακαλύψετε το άλλο πρόσωπο της μακεδονίτικης πολιτείας. Το ανθρώπινο πρόσωπο, αυτό που φέρνει στο νου εικόνες αλλοτινών εποχών, τότε που η Δράμα ήταν σημαντικό κέντρο επεξεργασίας και εμπορίας καπνού. Όμως τελικά αυτό που κάνει τη Δράμα να ξεχωρίζει είναι η ύπαρξη των πηγών της Αγ. Βαρβάρας, μέσα στην καρδιά της πόλης. Τέτοια αφθονία τρεχούμενων νερών μόνο εδώ και στην Έδεσσα συναντάς. Γύρω από τις πηγές αναπτύσσεται ένα πραγματικό δάσος από υπέργηρα πλατάνια.

Οι απλωσιές της Ανατολικής Μακεδονίτικης πεδιάδας, καθώς εισχωρούν ανάμεσα στα δάχτυλα που σχηματίζουν οι απολήξεις των βουνών, δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο. Στο βορρά ορθώνεται σαν γιγάντιο τείχος ο βράχινος όγκος του Φαλακρού όρους. Ανατολικά οι αλλεπάλληλες πτυχώσεις της Ροδόπης και δυτικά η μοναχικά χιονισμένη παρουσία του Μενοικίου όρους καθορίζουν την ιδιόμορφη τοπιογραφία της περιοχής. Κάπου εκεί λοιπόν, ανάμεσα στα λευκά κορφοβούνια και το ίσωμα του κάμπου, η πόλη της Δράμας αναζητά τους δικούς της ορίζοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

    Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
     2523023350, 6945155425 Περισσότερα