ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το κάστρο της Μεθώνης θεωρείται αριστούργημα οχυρωματικής τέχνης και βρίσκεται σε φυσική προέκταση της στεριάς στη θάλασσα, που οι αρχαίοι ονόμαζαν «Μόμωνας Λίθος».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Όλη η προκυμαία της πόλης της Καλαμάτας, από το Ναυτικό Όμιλο μέχρι την νότια προβλήτα του λιμανιού, είναι ευχάριστα διαμορφωμένη και πεζοδρομημένη και ιδανική για χαλαρές βόλτες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η αρχαία Μεσσήνη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου και απέχει από την Καλαμάτα 14 χιλιόμετρα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

H παραλία της Βοϊδοκοιλιάς θεωρείται η καλύτερη της περιοχής και μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας, με το χαρακτηριστικό ημικυκλικό σχήμα, τους αμμόλοφους και τα τροπικά νερά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η Πύλος, χτισμένη αμφιθεατρικά, αγναντεύει τη θάλασσα και τα ερημονήσια του κόλπου του Ναβαρίνου. Θα την λατρέψεις με την πρώτη ματιά, καθώς θα την βλέπεις να αγκαλιάζει το λιμάνι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ

H πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας είναι μια πόλη πρόσχαρη, γεμάτη φως, θάλασσα και μοναδικές φυσικές ομορφιές, με ρίζες βαθιά στην ιστορία καθώς μάλιστα βρίσκεται κοντά σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους είναι μια πόλη που χαίρεσαι να τη ζεις!

Όλη η προκυμαία της πόλης από το Ναυτικό Όμιλο μέχρι την νότια προβλήτα του λιμανιού είναι ευχάριστα διαμορφωμένη και πεζοδρομημένη και ιδανική για χαλαρές βόλτες. Το καλοκαίρι εδώ κτυπά η καρδιά της πόλης και είναι το σημείο συνάντησης όλων ντόπιων και επισκεπτών.

Ναυαρίνου και Αριστοτέλους είναι οι πιο γνωστοί δρόμοι της Καλαμάτας για τα βραδινά σας νυχτοπερπατήματα, όμως σας έχουμε και άλλους παρακάτω. Στα στενά της παλιάς αγοράς, πάλι, ακούστε το ρομαντικό σας ένστικτο και κινηθείτε ανάλογα, για ένα καλό ποτό με άνεση και την άπλα σας. Πάνε οι εποχές που τα πίνατε ξεροσφύρι και δεν σας ένοιαζε η ποιότητα. Δεν μεγαλώσατε, η Καλαμάτα "μεγάλωσε" σε επιλογές και γίνατε …ποτοφάγοι, δηλαδή, πίνετε μετά συνοδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ