ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το Aλσος Αγίου Νικολάου βρίσκεται μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας.

ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το Aλσος του Αγίου Νικολάου είναι ένα πανελλήνιο τουριστικό κέντρο αναψυχής και διημέρευσης για όλους τους επισκέπτες.

ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Ο Αλιάκμονας είναι το μεγαλύτερο σε μήκος ποτάμι της Ελλάδας (περίπου 322 χιλιόμετρα) που πηγάζει εντός των ελληνικών συνόρων.

ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρων.

ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Ένα από τα πιο πρόσφατα αξιοθέατα της Νάουσας, είναι ο νερόμυλος κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο της πόλης.

ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το χιονοδρομικό απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΝΑΟΥΣΑ - 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Νάουσα, η πόλη όπου το σύγχρονο και το παραδοσιακό συναντιούνται. Το όρος Βέρμιο και τα Χιονοδρομικά Κέντρα σε 3-5 Πηγάδια και Σέλι δημιουργούν ένα απίθανο ορεινό τοπίο, ιδανικό για χειμερινά σπορ. Τα ξενοδοχεία και τα στέκια της πόλης είναι το καλύτερο ορμητήριο για επισκέψεις στο φυσικό πάρκο του Αγίου Νικολάου και στα άλλα αξιοθέατα της πόλης.

Η Νάουσα είναι μια πόλη όπου το σύγχρονο με το παραδοσιακό στοιχείο συμπλέκονται, σχηματίζοντας την ενδιαφέρουσα αστική φυσιογνωμία της σημερινής πόλης. Οι επιλογές πολλές, οι ομορφιές επίσης, και φυσικά δεν πρέπει να χάσετε μια επίσκεψη στην πόλη και την περιοχή. Η Νάουσα, κτισμένη στην άκρη ενός μεγάλου και εύφορου κάμπου, έχει ιστορία περίπου έξι αιώνων, όταν εκεί συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι των γύρω ορεινών χωριών.

Η παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας και η τέχνη της οινοποιίας στην περιοχή της Νάουσας χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ακολουθώντας τους «Δρόμους του Κρασιού», ο επισκέπτης μπορεί να δει τον περίφημο αμπελώνα και τις εγκαταστάσεις των οινοποιείων. Ευδιάκριτες πινακίδες δείχνουν το δρόμο για τους κυριότερους αμπελώνες, όπου οι επισκέπτες ξεναγούνται στον κόσμο του κρασιού και στη γευσιγνωσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ