ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Η Πάτρα, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με το σημαντικότερο λιμάνι της Πελοποννήσου και το ξακουστό καρναβάλι, είναι η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας.

ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Τα Καλάβρυτα, χτισμένα στις πλαγιές του Χελμού, σε υψόμετρο 735 μέτρων, αποτελούν το νούμερο ένα προορισμό της ορεινής Αχαΐας.

ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Η πανέμορφη λίμνη Tσιβλού, αποτελεί ένα από τα κορυφαία φυσικά τοπία του νομού Αχαΐας.

ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Οι 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες καθιστούν το Σπήλαιο του χωριού Καστριά, μοναδικό στο είδος του, σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Το παραθαλάσσιο Αίγιο, γνωστό και ως «μπαλκόνι του Κορινθιακού», διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Πλατάνια πάνω σε βράχια, χαράδρες, χείμαρροι και μικρές καταπράσινες κοιλάδες, διαμορφώνουν ένα μοναδικό ορεινό τοπίο στην περιοχή του Ερυμάνθου.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Στην κορυφή «Νεραϊδόραχη» του Χελμού, σε υψόμετρο 2.340 μ. έχει κτισθεί το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» που ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Η θέση του επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα σημεία σε ολόκληρη τη Ευρώπη με τη χαμηλότερη φωτορύπανση, γεγονός που επιτρέπει την απρόσκοπτη παρατήρηση του ουράνιου θόλου.

Για να προσανατολιστείτε γεωγραφικά και να δείτε την Πάτρα από ψηλά ανηφορίστε ως την κορυφή της Ανω Πόλης όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο. Στην Aνω Πόλη, η Εκκλησία του Παντοκράτορα που αποτελεί μικρογραφία της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης θα σας κλέψει το ενδιαφέρον. Ενώ σε μικρή απόσταση τα Τουρκικά Χαμάμ, που λειτουργούν ακόμη και σήμερα, θα σας κινήσουν την περιέργεια πόσο καλά θα νιώθατε μετά από μια αναζωογονητική εμπειρία.

Γραφικά παραθαλάσσια χωριά, υπήνεμα λιμανάκια, λαχταριστές παραλίες απλώνονται σε όλο το μήκος της Αχαϊκής ακτής. Δάση ολόκληρα από πορτοκαλιές, λεμονόδεντρα και καταπράσινοι κήποι σμίγουν με το γαλάζιο της θάλασσας. Το Αίγιο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη - μετά την Πάτρα - πόλη της Αχαΐας και απλώνεται σε μια αρκετά εκτεταμένη ζώνη, τόσο στα παράλια, όσο και στα ορεινά του νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε