Αίγιο: Σου δίνει όσα ζητάς από μια εκδρομή

205541 Επισκέψεις στο άρθρο

Καφές στα Ψηλά Αλώνια με απίστευτη θέα, κολύμπι στη φανταστική παραλία Εγκάλη, επίσκεψη σε ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο και υπέροχη διαδρομή με το αυτοκίνητο μέσα από περιβόλια! Εσύ ζητάς κι άλλα από την εκδρομή σου;

 

Για καφέ στα Ψηλά Αλώνια με την καλύτερη θέα στον Κορινθιακό
Τα Ψηλά Αλώνια είναι το σημείο με την καλύτερη θέα στον Κορινθιακό κόλπο.  Πρόκειται για ένα σήμα κατατεθέν της πόλης του Αιγίου που γύρω στις αρχές του αιώνα λειτουργούσε ως μετεωρολογικός σταθμός. Τα δροσερά Ψηλά Αλώνια είναι ο αγαπημένος προορισμός της νεολαίας του Αιγίου και όλοι εδώ θα δώσουν το ραντεβού τους. Αξίζει να πας εκεί για να απολαύσεις τον καφέ σου βλέποντας την απίστευτη θέα. Εκεί θα συναντήσεις και  το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και τον «Πύργο»,  ένα επιβλητικό ΚΤΊΣΜΑ, σε σχέδιο «ψευδο-ενετικό» που, πλαισιωμένο από φοίνικες και μέσα στο φόντο των άλλων δένδρων και των λουλουδιών, δίνει μια ξεχωριστή ομορφιά στη πόλη.

Κολύμπι στην καλύτερη παραλία που «βλέπει» Κορινθιακό
Όλη η ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου από το Αίγιο ως την Ακράτα διαθέτει υπέροχες παραλίες. Ίσως η καλύτερη από αυτές της Πελοποννήσου που «βλέπουν» στον Κορινθιακό είναι η Εγκάλη στο Διακοφτό. Πρόκειται για μια πεντακάθαρη παραλία με υπέροχα νερά στρωμένη με ψιλό βότσαλο και άφθονο πράσινο που φτάνει ως τη θάλασσα. Ο προσανατολισμός της είναι τέτοιος που σχεδόν ποτέ δεν την πιάνουν οι τοπικοί μεσημεριανοί άνεμοι του Κορινθιακού κόλπου. Στο νότιο άκρο της υπάρχει ένα από τα πιο γνωστά beach bar της Αχαΐας.
 
Φανταστική διαδρομή με το αυτοκίνητο μέσα από περιβόλια και πορτοκαλεώνες
Υψηλής αισθητικής αξίας ιδίως την άνοιξη είναι η διαδρομή που ξεκινά δυτικά από το λιμάνι του Αιγίου με κατεύθυνση προς τα παραλιακά χωριά. Ακολούθησέ τη και διασχίζοντάς τη θα δεις καταπράσινα περιβόλια με πορτοκαλιές, λεμονιές και θαλερά πλατανοδάση. Το τέλος της διαδρομής θα σε βρει στα όμορφα ψαροχώρια Σελιανίτικα, Λογγός και Λαμπίρι που διαθέτουν καθαρές βοτσαλωτές ακρογιαλιές και ποιοτική υποδομή για διαμονή και φαγητό.

Στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Σταφίδας
Ένα μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο σταφίδας λειτουργεί στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο σταφιδεργοστάσιο Κουνινιώτη, στο οποίο -μέσα από τα εκθέματα-, πέρα από την ιστορία του τόπου καταγράφεται και η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας Κουνινιώτη. Όπως γράφει η Μαρία Ριζογιάννη στο περιοδικό Trip της πατρινής εφημερίδας  “Πελοπόννησος”, το εν λόγω ξεχωριστό μουσείο αφηγείται την τοπική ιστορία του εμπορίου της σταφίδας, στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Στο πρωτότυπο μουσείο, που δημιουργήθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη της επιχείρησης Τάκη Κουνινιώτη, υπάρχουν διαφόρων ειδών εκθέματα, όπως εργαλεία, μηχανήματα και σταφιδικά αντικείμενα, μέσα συσκευασίας, φωτογραφίες και εμβλήματα σωματείων, παραδοσιακές αγροτικές ενδυμασίες, βραβεία της επιχείρησης, φωτογραφίες, εξοπλισμός των γραφείων του παλαιού εργοστασίου και προσωπικά αντικείμενα των ιδρυτών της επιχείρησης. Ενδιαφέρουσα -και ταυτόχρονα ενδεικτική νοοτροπιών που κυριαρχούν ακόμα στην Ελλάδα- είναι η ιστορία του εν λόγω μουσείου, το οποίο ο Τάκης Κουνινιώτης δώρισε στον Δήμο Αιγιαλείας με μόνη προϋπόθεση το ίδρυμα να φέρει το όνομά 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ