ΠΥΛΟΣ

Η περιβόητη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, βρίσκεται μόλις 2,5 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Η πλατεία Τριών Ναυάρχων με τους φοίνικες, δεσπόζει στο κέντρο της Πύλου.

ΠΥΛΟΣ

Το Ανάκτορο του Νέστορα που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Πύλο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα μνημεία της μυκηναϊκής Ελλάδας.

ΠΥΛΟΣ

Το καλοδιατηρημένο φρούριο της Πύλου με την ονομασία Νιόκαστρο, προσφέρει υπέροχη θέα στους επισκέπτες.

ΠΥΛΟΣ

Στο δρόμο προς τη Μεθώνη, το παλιό υδραγωγείο, γνωστό και ως "Καμάρες", αποτελεί σήμα κατατεθέν της Πύλου.

ΠΥΛΟΣ

Στην πλαζ της Πύλου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή το φαγητό του, ενώ ενδείκνυται και για μια γρήγορη βουτιά στη θάλασσα.

ΠΥΛΟΣ

Η πλατεία Τριών Ναυάρχων με τους φοίνικες, δεσπόζει στο κέντρο της Πύλου.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΠΥΛΟΣ

Θα την λατρέψεις με την πρώτη ματιά, καθώς θα την βλέπεις να αγκαλιάζει το λιμάνι. Η Πύλος χτισμένη αμφιθεατρικά αγναντεύει τη θάλασσα και τα ερημονήσια του κόλπου του Ναβαρίνου. Η κεντρική πλατεία της Πύλου είναι αυτή των Τριών Ναυάρχων, δίπλα στο λιμάνι.

 

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς θεωρείται η καλύτερη της περιοχής και μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Υπάρχει χώρος στάθμευσης που όμως το καλοκαίρι δεν αρκεί καθώς εδώ συρρέουν εκατοντάδες οχήματα. Δημοφιλής κυρίως για τα ρηχά νερά της είναι η Χρυσή Ακτή που απλώνεται μπροστά από τον οικισμό της Γιάλοβας. Η περιοχή λόγω τοπικών ανέμων ενδείκνυται για τους φίλους του wind surf ή kite surf.

Από την πρώτη στιγμή οι ομορφιές της Πύλου αλλά και το δυναμικό τοπίο της Γιάλοβας σε καθηλώνουν κοντά τους. Μπορείς ωστόσο από εδώ να γνωρίσεις τη Μεσσηνιακή φύση απολαμβάνοντας μοναδικές εκδρομές σε βουνό και θάλασσα. Ανάμεσα σε άλλα, θα ανακαλύψεις κάστρα και φρούρια από τα βάθη του Μεσαίωνα. Θα γνωρίσεις, ακόμα, τόπους όπου η ιστορία γραφόταν από τα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, ζωντανούς υδροβιοτόπους που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και αξίζουν την προσοχή όλων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ