ΣΥΡΟΣ

Χάρη στη κομβική θέση της Σύρου στο κέντρο των Κυκλάδων και το μεγάλο φυσικό της λιμάνι, η Ερμούπολη αναδείχθηκε γρήγορα σε σπουδαίο βιομηχανικό, εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο.

ΣΥΡΟΣ

Η Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης στη Σύρο, είναι μια πλατεία με ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία, που δεν θυμίζει σε τίποτε πλατεία νησιού.

ΣΥΡΟΣ

Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει και το άγαλμα της Νίκης, που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση.

ΣΥΡΟΣ

Η παραλία Μέγας Γιαλός απλώνεται μπροστά από τον ομώνυμο τουριστικό οικισμό και η αμμουδιά της θεωρείται η καλύτερη του νησιού.

ΣΥΡΟΣ

Η Παναγιά η Θαλασσινή, με το φημισμένο πανηγύρι της, αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού.

ΣΥΡΟΣ

Η παραλία Κίνι είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού και η πιο συνηθισμένη επιλογή των λουόμενων.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΣΥΡΟΣ

Καθώς το πλοίο μανουβράρει στο λιμάνι της Σύρου, έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις το τοπίο ολόγυρα. Θα χαζέψεις την πολυσύχναστη προκυμαία, τα μεγαλόπρεπα νεοκλασικά κτίρια, ψηλότερα τη γειτονιά της Ανάστασης και την αντικρινή πολιτεία της Aνω Σύρας με το κυκλαδικό ταμπεραμέντο να στεφανώνει την κορφή του λόφου.

 

Ακόμα και όλες τις πολιτείες του Αιγαίου να έχεις δει, η Ερμούπολη σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει και θα σου φανεί ξεχωριστή αφού θα καταλάβεις πως δικαιολογημένα θεωρείται πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η Ερμούπολη απλώνεται ανάμεσα στα πόδια δύο λόφων. Είναι το hot spot και η πρωτεύουσα του νησιού, με επίκεντρο το πολύ ξεχωριστό κτίριο του δημαρχείου της (έργο του Τσίλερ), το ιστορικό θέατρο Απόλλων και τα διάφορα στέκια στα στενά γύρω από την δημοφιλή πλατεία Μιαούλη.

Η Ανω Σύρα (όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι μα και οι φίλοι της) με τα μοναδικά κυκλαδίτικα σοκάκια της, την μοναδική θέα που προσφέρει προς το λιμάνι και το πασίγνωστο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη αποτελεί μία από τις απαραίτητες προτάσεις για βόλτα στα πέριξ του κέντρου. 18 παραλίες με νερά να τα «πιεις στο ποτήρι» (από τον δημοφιλή Γαλησσά μέχρι τις περιοχές Κίνι και Φοίνικας που αποτελούν πόλο έλξης για οικογένειες που θέλουν καλό service και ησυχία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ