Ειδικά κριτήρια για την επιλογή ελαστικών με κύρια χρήση στην πόλη, είναι η απόσταση του φρεναρίσματος, η χιλιομετρική απόδοση, η εξοικονόμηση καυσίμων και η πίεση των ελαστικών.

3 βασικά κριτήρια επιλογής

16801 Επισκέψεις στο άρθρο

Η επιλογή του κατάλληλου ελαστικού για το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να γίνεται πάντα, λαμβάνοντας υπόψη του εξής τρεις, βασικούς παράγοντες:
1. Διαστάσεις. Διαβάστε καλά το πλευρό του ελαστικού που ήδη έχετε και στο οποίο καταγράφονται οι διαστάσεις του, ώστε να γνωρίζεται αυτές που προτείνονται από τον κατασκευαστή. Η αλλαγή διάστασης ελαστικών, οδηγεί σε πιο «σκληρή» οδήγηση, με επιπτώσεις και στο φρενάρισμα.
2. Κλιματολογικές συνθήκες.  Θα πρέπει να ελέγχετε την κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας, τακτικά, ειδικά αν έρχονται αντιμέτωπα με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, από δυνατό άνεμο και βροχή, μέχρι χιόνι και πάγο. Προσέξτε για τυχόν φθορές από αυτές και αντικαταστήστε τα, με βάση και τις συνθήκες, με χειμερινά ή θερινά ελαστικά.
3. Χρήση. Πολλές φορές οι οδηγοί δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες χρήσης των ελαστικών, ακολουθώντας μόνο τους γενικούς κανόνες. Δεν ισχύουν όμως τα ίδια για όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ειδικά κριτήρια για ελαστικά με χρήση στην πόλη, είναι η απόσταση του φρεναρίσματος, η χιλιομετρική απόδοση, η εξοικονόμηση καυσίμων και η πίεση των ελαστικών, ενώ σε κύριους δρόμους ή αυτοκινητόδρομους, η απόσταση φρεναρίσματος σε υψηλές ταχύτητες, η άνεση και το κράτημα στο δρόμο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ