Η Maserati αποφάσισε να εντάξει στην παραγωγή της, το πρωτότυπο Kubang, που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη το 2011, με το όνομα Levante.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Maserati αποφάσισε να εντάξει στην παραγωγή της, το πρωτότυπο Kubang, που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη το 2011, με το όνομα Levante.

Νέο SUV για τη Maserati

4.844 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2013)

Το νέο SUV της Maserati θα ονομάζεται Levante και θα είναι βασισμένο στο πρωτότυπο Kubang, με βενζινοκινητήρες 3.0λτ και 3.8λτ κι έναν diesel 3.0λτ, ενώ θα δανείζεται στοιχεία από τα Quattroporte και Ghibli.

Η Maserati αποφάσισε να εντάξει στην παραγωγή της, το πρωτότυπο Kubang, που είχε παρουσιαστεί στην Φρανκφούρτη το 2011. Βέβαια, το όνομα που επιλέχτηκε, Levante, θυμίζει το δρόμο Emilia Levante στην Μπολόνια, όπου έναν αιώνα πριν οι αδελφοί Maserati υλοποιούσαν το όνειρό τους.Το Levante, αρχικά ανακοινώθηκε, ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Chrysler στο Ντιτρόιτ, τελικώς προτιμήθηκε το εργοστάσιο στην Ιταλία. Αλλωστε αποτελεί το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας για αυτό έχει δοθεί μεγάλο βάρος, τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στο μηχανολογικό κομμάτι.Από ότι φαίνεται λοιπόν, σχεδιαστικά κι εξοπλιστικά θα δανειστεί στοιχεία από τα δύο νέα sedan μοντέλα του ομίλου Quattroporte και Ghibli, ενώ παράλληλα, για την κατασκευή του θα γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου, προκειμένου το βάρος του αμαξώματος να κρατηθεί χαμηλά. Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα, η Chrysler κι η Jeep θα φροντίσουν για αυτά.Εξάλλου, θα ληφθεί υπόψη κι ο ανταγωνισμός, ώστε να εισέλθει δυναμικά στην αγορά, έναντι των Porsche Cayenne και BMW X6.Ως προς τα μηχανικά σύνολα, το νέο SUV θα κυκλοφορήσει με τρεις κινητήρες: ένα διπλό-turbo 3,0 λίτρων V6, που αποδίδει 410 ίππους κι 550 Nm ροπής, καθώς κι ένα επίσης διπλό-turbo 3,8 λίτρων V8 με 530 ίππους και 710 Nm ροπής. Επιπλέον θα υπάρχει κι ένας turbo-diesel κινητήρας V6 με 275 ίππους και 600 Nm ροπής, διαθέσιμος μόνο στην Ευρώπη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός, ότι όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, μέσω του νέου συστήματος 4κίνησης της Maserati.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL