Η σχεδίαση του Edge αναδεικνύει τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, χωρίς αυτό να αποποιείται την καταγωγή του.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η σχεδίαση του Edge αναδεικνύει τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, χωρίς αυτό να αποποιείται την καταγωγή του.

Οδηγουμε: Ford Edge

29.772 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2016)

Το Ford Edge πραγματοποιεί την απόβασή του επί ευρωπαϊκού εδάφους, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις… γερμανικές δυνάμεις Αudi, BMW και Mercedes στην κατηγορία των μεσαίων premium SUV. Όπλα του η τεχνολογία, η ποιότητα και η αμερικάνικη αύρα που αποπνέει η εμφάνισή του.

What is new
- Το νέο μεσαίο, premium SUV της Ford
- Τετρακίνητο και με πλούσιο εξοπλισμό
- Diesel με μοτέρ 2,0 λτ. 180 και 210 PS
- Στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο

Το Ford Edge δεν είναι φρέσκα μαντάτα για τον κόσμο της αυτοκίνησης, καθώς κυκλοφορεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αρκετά χρόνια, ενώ από το 2015 έχει τη σημερινή του μορφή. Τα χρόνια πέρασαν και η σκέψη στο μυαλό της Ford για το μεγάλο ταξίδι του Edge από την δυτική όχθη του Ατλαντικού στην ανατολική ωρίμασε. Έτσι, το Ford Edge το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα των Mondeo, S-MAX και Galaxy (Ford Global CD-Car Platform), αποτελεί πλέον γεγονός και για την ευρωπαϊκή γκάμα της μάρκας, συμπληρώνοντας έτσι την οικογένεια των SUV καθώς θα βρίσκεται πάνω από τα EcoSport και Kuga. Με αυτό η Ford θέλει να τονίσει τον Premium χαρακτήρα της και όχι μόνο. Βασικός στόχος της είναι φυσικά οι πωλήσεις και με τα τρία αυτά μοντέλα ευελπιστεί πως θα τα καταφέρει. EcosSport, Kuga και Edge πρέπει αθροιστικά να πιάσουν τον στόχο των 200.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη για το 2016, κάτι που θα αποτελέσει εντυπωσιακή αύξηση κατά 200% σε σχέση μόλις με πριν μια τριετία (2013).
American Beauty
Επιβλητικό. Αυτή είναι η λέξη που αρμόζει στο SUV της Ford, η σχεδίαση του οποίου εύκολα καταλαβαίνεις πως έχει αμερικάνικες καταβολές. Η μάσκα εμπρός είναι πληθωρική, με τονισμένες γρίλιες και γενναίες δόσεις χρωμίου. Αν σε αυτά συνδυάσεις τα μεγάλα φωτιστικά σώματα, με τα πίσω να είναι LED και να ενώνονται μεταξύ τους με πλαστική φάσα, αλλά και το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματος, τότε αντιλαμβάνεσαι πως φτάνουμε στον χαρακτηρισμό επιβλητικό. Δεν είναι όμως μόνο η σχεδίαση του Edge, αλλά και οι διαστάσεις που το συνοδεύουν. Και αυτό γιατί με μήκος 4.808 χλστ., πλάτος: 2.184 χλστ. και ύψος: 1.692 χλστ. (χωρίς ράγες οροφής), καταλαβαίνεις πως μιλάμε για… πολύ αυτοκίνητο. Πάντως, το Edge δεν διστάζει να αποκαλύψει και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, κάτι που αποδεικνύουν τα μαύρα πλαστικά μέρη, τοποθετημένα χαμηλά και περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ δεν λείπουν και οι χρωμιωμένες προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω. Το Edge θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις (Titanium, Trend, Sport και Vignale), οι οποίες διαφοροποιούνται ελαφρώς αισθητικά. Τις περισσότερες διαφορές τις έχει η έκδοση Sport καθώς, εκτός από τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, έχει δύο μονές τραπεζοειδείς εξατμίσεις, αλλά και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Όσον αφορά το Vignale, αυτό θα έχει τον πλουσιότερο εξοπλισμό όλων, ενώ αισθητικά θα διαθέτει μεταξύ άλλων, ανασχεδιασμένη μάσκα (κυψελωτή χωρίς γρίλιες) και διαφοροποιημένες επενδύσεις σαλονιού.

Εντυπωσιακά τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED.

Εντυπωσιακά τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto