Εξερευνήστε τα απόκρυφα, μαγευτικά ακρογιάλια της Βουρβουρούς

75882 Επισκέψεις στο άρθρο

Νότια και σε απόσταση 10 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται η γνωστή για τις φυσικές ομορφιές της Βουρβουρού, με τα περισσότερα από δέκα νησάκια της. Η παρθένα φύση των νησιών και οι απόκρυφες γοητευτικές ακρογιαλιές τους είναι κάτι το μοναδικό, που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη που προσφέρει το ήσυχο τοπίο κάνει τον επισκέπτη να ξεχάσει ότι απέχει ελάχιστα από τον θαυμάσιο και άκρως οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, το Μέγα Τείχος, οχειρωματικό έργο που έκοβε την επικοινωνία του κύριου κορμού της Σιθωνίας με την υπόλοιπη Χαλκιδική.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • loukia

    Σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής ΠΟΥΘΕΝΑ.- Το δεύτερο πόδι είναι το πιο φυσιολατρικό... μαρμαράς, porto carras, πορτο κουφό=φυσικο κάλος... Μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε στο πρώτο πόδι την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκιώνη, πασίγνωστη στο πρώτο πόδι για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και για τον θαυμαστό τρόπο που φανερώθηκε η εικόνα μέσα από την θάλασσα. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την λειτουργία τον δεκαπεντάυγουστο, αλλά και οποιαδήποτε Κυριακή... Η εκκλησία βρίσκεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα... Και το τρίτο πόδι γεμάτο συγκίνηση και μυσταγωγία...

      2