Γεύσεις «Θεσσαλονίκης» σε παραλίες Χαλκιδικής

75899 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάντε εικόνα τους μεζέδες, τις θαλασσινές νοστιμιές και τις μαγειρευτές απολαύσεις της Θεσσαλονίκης με φόντο τις πιο όμορφες γωνιές της Χαλκιδικής. Μόνο τότε θα καταλάβετε γιατί αυτός ο τόπος θεωρείται ευλογημένος.

Ένας τόπος χαρισματικός, που η γη του είναι γεμάτη ελαιόδεντρα και φαρμακευτικά βότανα, που το κλίμα του προσφέρεται για αμπελοκαλλιέργειες αλλά και για μελισσοκομία και που φημίζεται για την πλούσια και υψηλής ποιότητας γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή του. Που οι άνθρωποί του έχουν όλη την εμπειρία και την γευσιγνωσία που χαρακτηρίζει τους Σαλονικιούς. Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να ικανοποιήσετε απόλυτα τον ουρανίσκο σας και να απολαύσετε γαστριμαργικά ταξίδια που δύσκολα θα ξεχάσετε. Εστιατόρια και ταβέρνες βραβευμένα από αξιόλογους κριτικούς γευσιγνωσίας σε συνδυασμό με τα φεστιβάλ υψηλής γαστρονομίας με γκουρμέ γεύσεις τις οποίες επιμελούνται διάσημοι σεφ απ όλον τον πλανήτη σας προ(σ)καλούν να ανακαλύψετε το ταξίδι των γεύσεων. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι η γαστρονομία είναι κομμάτι της κουλτούρας μας!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • loukia

    Σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής ΠΟΥΘΕΝΑ.- Το δεύτερο πόδι είναι το πιο φυσιολατρικό... μαρμαράς, porto carras, πορτο κουφό=φυσικο κάλος... Μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε στο πρώτο πόδι την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκιώνη, πασίγνωστη στο πρώτο πόδι για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και για τον θαυμαστό τρόπο που φανερώθηκε η εικόνα μέσα από την θάλασσα. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την λειτουργία τον δεκαπεντάυγουστο, αλλά και οποιαδήποτε Κυριακή... Η εκκλησία βρίσκεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα... Και το τρίτο πόδι γεμάτο συγκίνηση και μυσταγωγία...

      2