Αρμενιστής - Πόρτο Κουφό, διαδρομή πλάι σε εκπληκτικές παραλίες

    75883 Επισκέψεις στο άρθρο

    Μετά το ακρογιάλι του Αρμενιστή, συνεχίζεται το παιχνίδι με τις στροφές και το κρυφτό με το δάσος και τη θάλασσα. Ο δρόμος περνά από τις εκπληκτικές παραλίες Πλατανίτσι, Αχλάδα και φτάνει στις απλωτές αμμουδιές της Σάρτης και της Συκιάς που ενδείκνυνται για οικογενειακές διακοπές. Ακολουθεί η ακτή Καλαμίτσι, με πεντακάθαρα νερά και βράχια για ψάρεμα και ψαροντούφεκο.

    Έπειτα, ο δρόμος διασχίζει μια ορεινή, απόκρημνη περιοχή με υπέροχη θέα στο Άγιο Όρος και καταλήγει στο απάνεμο λιμανάκι του Πόρτο Κουφό. Εκεί κοντά υπάρχει μια μικρή λίμνη σε ελάχιστη απόσταση από τη θάλασσα. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η δυτική παραλιακή διαδρομή, από το λιμάνι του Νέου Μαρμαρά στο Πόρτο Κουφό (25 χλμ.). Αξίζει να παρεκκλίνετε λίγο από τον κεντρικό δρόμο για να προσεγγίσετε τα πευκόφυτα αμμουδερά ακρογιάλια Τριστινίκα και Αζάπικο και το οργανωμένο θέρετρο της Τορώνης.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    • loukia

      Σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής ΠΟΥΘΕΝΑ.- Το δεύτερο πόδι είναι το πιο φυσιολατρικό... μαρμαράς, porto carras, πορτο κουφό=φυσικο κάλος... Μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε στο πρώτο πόδι την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκιώνη, πασίγνωστη στο πρώτο πόδι για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και για τον θαυμαστό τρόπο που φανερώθηκε η εικόνα μέσα από την θάλασσα. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την λειτουργία τον δεκαπεντάυγουστο, αλλά και οποιαδήποτε Κυριακή... Η εκκλησία βρίσκεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα... Και το τρίτο πόδι γεμάτο συγκίνηση και μυσταγωγία...

        2