Πολλές παραλίες για όλα τα γούστα σας περιμένουν στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Χαλκιδικής

Αμμουλιανή. Το νησί των «ψαγμένων»

75875 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί με έκταση που μόλις αγγίζει τα 4,5 τ.χ. Μπορεί να περάσει απαρατήρητο καθώς βρίσκεται κοντά στις δημοφιλείς ακτές της Χαλκιδικής αλλά και κάτω από τη σκιά της φήμης του Αγίου Όρους. Ωστόσο οι «ψαγμένοι» Θεσσαλονικείς γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις απίστευτες παραλίες που κρύβει επιμελώς η μικροσκοπική αυτή στεριά.

Το μικρό φέρυ αναχωρεί σχεδόν κάθε μια ώρα από το λιμανάκι της Τρυπητής που βρίσκεται ανάμεσα στην Ιερισσό και στην Ουρανούπολη για την απέναντι Αμμουλιανή. Η μεγάλη έκπληξη εδώ είναι οι πολλές και διαφορετικές αμμουδιές. Κάποιες από αυτές είναι εντελώς ερημικές και αυτό είναι που τους δίνει μια ξεχωριστή γοητεία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • loukia

    Σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής ΠΟΥΘΕΝΑ.- Το δεύτερο πόδι είναι το πιο φυσιολατρικό... μαρμαράς, porto carras, πορτο κουφό=φυσικο κάλος... Μην ξεχνάτε να επισκεφθείτε στο πρώτο πόδι την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, υπάρχει πριν από τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μετά την Νέα Σκιώνη, πασίγνωστη στο πρώτο πόδι για την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και για τον θαυμαστό τρόπο που φανερώθηκε η εικόνα μέσα από την θάλασσα. Αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την λειτουργία τον δεκαπεντάυγουστο, αλλά και οποιαδήποτε Κυριακή... Η εκκλησία βρίσκεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον, πάνω στη θάλασσα... Και το τρίτο πόδι γεμάτο συγκίνηση και μυσταγωγία...

      2