Χορεύοντας με τις Μούσες

105707 Επισκέψεις στο άρθρο

Εύκολα από την Εθνική οδό θα προσεγγίσετε την Θήβα, πρωτεύουσα της Βοιωτίας και θα συνεχίσετε στον γνωστό δρόμο που οδηγεί προς Λιβαδειά.

Στο ύψος της Αλιάρτου αφήνετε πίσω την κίνηση της παλιάς εθνικής οδού και ανηφορίζετε προς Μάζι – Ευαγγελίστρια. Ο δρόμος δρασκελίζει τα βουνά με αρκετές στροφές και τρυπώνει όλο και πιο βαθιά στην συναρπαστική φύση του βουνού Ζαγαράς που θεωρείται παρακλάδι του Ελικώνα. Μάλιστα σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό μύθο, εδώ στις δασωμένες μασχάλες του βουνού είχαν την δική τους κοιλάδα, οι εννέα Μούσες!

Το χωριό Aσκρη ήταν η πατρίδα του αρχαίου ποιητή Ησίοδου όπου οι Μούσες του δίδαξαν την τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού όταν αυτός έβοσκε το κοπάδι του σε τούτα τα λαγκάδια. Δεν είναι τυχαίο πως εδώ στα βουνά της Βοιωτίας λατρεύονταν οι τέχνες σαν ύψιστο αγαθό και διοργανώνονταν από τους Θεσπιείς, σπουδαίες γιορτές τα «Μουσεία» προς τιμή των προστάτιδων θεών τους, όπου συμμετείχαν ποιητές και μουσικοί από όλη την Ελλάδα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: WEEKEND
  • Rainmaker G13

    ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

      2