Έλατα και χιόνια

105266 Επισκέψεις στο άρθρο

Από την Αγία Aννα πολύ ευχάριστη είναι η διαδρομή που οδηγεί στο κεφαλοχώρι χωριό Κυριάκι (14 χλμ.). Με καλό καιρό προτείνουμε μια στάση στην τοποθεσία «Αρβανίτσα» με τα θεόρατα έλατα, όπου υπάρχουν χώροι αναψυχής και τα Σαββατοκύριακα θα βρείτε ανοικτό το αναψυκτήριο.

Στο Κυριάκι θα περπατήσετε στις γειτονιές που βρίσκονται γύρω από την εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου, θα επισκεφτείτε το υπαίθριο θεατράκι και τη Μεγάλη Βρύση. Αντίκρυ από το χωριό σε χαρακτηριστικό λόφο, γνωστό με την ονομασία Παλιόκαστρο, σε σημείο με τρομερή θέα στα κορφοβούνια του Παρνασσού, έχουν έρθει στο φως τμήματα αρχαίου τείχους που πιθανόν να ταυτίζονται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης Φλυγόνιον. Θα τα διακρίνετε γύρω από τον λόφο όπου σήμερα είναι κτισμένη η εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: WEEKEND
  • Rainmaker G13

    ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

      2