Οι Χάριτες και ο θησαυρός του Μινύου

    105706 Επισκέψεις στο άρθρο

    Πηγαίνοντάς από Λιβαδειά προς Αράχοβας  αξίζει να παρεκκλίνετε ελάχιστα από την πορεία σας και να επισκεφτείτε το χωριό Χαιρώνεια (41 χλμ. από Αράχοβα, 21 χλμ από Λιβαδειά).  Εδώ εκτός από το εντυπωσιακό μαρμάρινο λιοντάρι που στήθηκε πιθανόν από τον Φίλιππο μετά τη νίκη του επί των Θηβαίων στη μάχη της Χαιρώνειας (338 π.Χ.), θα βρείτε ενδιαφέρον και το αρχαιολογικό μουσείο με σημαντικά ευρήματα από ανασκαφές στη Λιβαδειά, στη Χαιρώνεια, στην Ελάτεια και στον Ορχομενό.

    Από τη Χαιρώνεια θα κατευθυνθείτε προς τον Ορχομενό για να αναζητήσετε την Ακιδαλία πηγή της Αφροδίτης, γνωστή και σαν πηγή των Χαρίτων. Σύμφωνα με τον μύθο, σε αυτό το σημείο γεννήθηκαν η Αγλαία, η Ευφροσύνη και η Θάλεια, κόρες του Δία και της Ευρυνόμης, γνωστές και ως Τρεις Χάριτες που σύμφωνα με τον Όμηρο έντυναν, έλουζαν και φρόντιζαν τη θεά Αφροδίτη. Μάλιστα ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας αναφέρει πως εδώ βρισκόταν το ιερό, αλλά και τα αγάλματα των Τριών Χαρίτων.

    Στο αρχαιολογικό χώρο του Ορχομένου θα δείτε τον εντυπωσιακό μυκηναϊκός θολωτός τάφος, γνωστός και ως «Θησαυρός του Μινύου» που χρονολογείται στα 1250 π.Χ. και το αρχαίο θέατρο.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Tags: WEEKEND
    • Rainmaker G13

      ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

        2