Στα χωριά του Ελικώνα

    105324 Επισκέψεις στο άρθρο

    Αφήνοντας πίσω την Αλίαρτο, κατευθύνεστε προς Λιβαδειά και στη συνέχεια στρίβετε αριστερά όπως δείχνουν οι ταμπέλες για Αγιο Γεώργιο, Αγία Αννα. Ο δρόμος  έντονα ανηφορικός και με μπόλικες στροφές, θα σας ανεβάσει στη ράχη του Ελικώνα. Στο τέλος της διαδρομής, σε ύψος 700 μέτρων θα συναντήσετε την Αγία Αννα, ένα από τα παλιότερα χωριά της ορεινής Βοιωτίας.  

    Σε μικρή απόσταση έχουν εντοπισθεί ίχνη κατοίκησης που πιθανόν να ταυτίζονται με το αρχαίο πόλισμα «Ιππωταί». Γύρω από το χωριό απλώνεται ζωντανό δάσος από ελάτα, ενώ εντυπωσιακή είναι η θέα προς την ψηλότερη κορφή Παλαιοβούνα (υψόμ. 1748 υψομ)  όπου φθάνει ορειβατικό μονοπάτι με αφετηρία τις παρυφές του χωριού. Πρέπει να αναφέρουμε πως εξαιρετικά σημαντική είναι η βιοποικιλότητα του Ελικώνα και κυρίως η χλωρίδα του, καθώς έχουν καταγραφεί 1.200 είδη φυτών, ανάμεσά τους και πολλά απειλούμενα με εξαφάνιση.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Tags: WEEKEND
    • Rainmaker G13

      ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

        2