Πεζοπορία στο Ζαγαρά

105685 Επισκέψεις στο άρθρο

Από το χωριό Aσκρη Παναγιά θα κατηφορίσετε εύκολα προς τα παράλια της Δόμβραινας. Λίγο πιο νότια αναπτύσσεται ο οικισμός της Αλυκής όπου τον 4ο π.Χ. αιώνα άκμασε η αρχαία πόλης Σίφαι, επίνειο των Θεσπιών.

Σήμερα διακρίνονται ακόμη τμήματα των οχυρώσεων. Κοντά στο χωριό Ευαγγελίστρια δεσπόζει η ομώνυμη βυζαντινή μονή (12ος αι) που όμως σήμερα έχει δεχτεί αρκετές νεωτεριστικές παρεμβάσεις. Αν αγαπάτε την ορεινή πεζοπορία και θέλετε να συνδυάσετε τη φύση με τις μνήμες αρχαίων τόπων, από την Ευαγγελίστρια ζητήστε να σας δείξουν το μονοπάτι που οδηγεί στο «Κρύο Πηγάδι», την πηγή που ταυτίζεται με την πηγή Ιπποκρήνη, την οποία ο αρχαίος μύθος θέλει να δημιουργείται από το κτύπημα της οπλής του φτερωτού αλόγου Πήγασου. Από εδώ το πεζοπορικό μονοπάτι Ε22 συνεχίζει προς Ελικώνα και το χωριό Αγία Αννα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: WEEKEND
  • Rainmaker G13

    ΕΛΛΑΔΑ δεν ειναι μονο η ΑΘΗΝΑ και οι γυρω περιοχες της ! Πηγαιντε και πουθενα πιο περα οπως ΛΗΜΝΟ πχ και αλλου . Συνεχεια τα ιδια και τα ιδια μερη ανακυκλωνετε , για να μη πω αρθρα που τα εμφανιζετε μετα απο καιρο τα ιδια για νεα .

      2