Το τραινάκι ξεκινά από το Διακοφτό διασχίζει το φαράγγι το Βουραϊκού και καταλήγει στα Καλάβρυτα

Διακοφτό – Καλάβρυτα με τον οδοντωτό

Διαβάστηκε από 42618 αναγνώστες

Δυτικά του Αιγίου, στις εκβολές του Βουραϊκού ποταμού απλώνεται η χαρούμενη πολίχνη του Διακοφτού με τις υπέροχες παραλίες της, σημείο αναφοράς για όσους επιχειρούν τη σύντομη, αλλά εντυπωσιακή διάσχιση του φαραγγιού με το τραινάκι του Οδοντωτού.
Σκαρφαλώνοντας στα προβούνια του Χελμού που μοιάζουν να κρέμονται πάνω από τα ακρογιάλια του Διακοφτού, χιλιόμετρο το χιλιόμετρο το τοπίο αλλάζει. Σιγά- σιγά η γαλάζια παρουσία του Κορινθιακού κόλπου ξεμακραίνει και χάνεται από τον ορίζοντα. Τώρα τη θέση της έχουν καταλάβει τα απόκρημνα βράχια, τα στενά περάσματα, τα αφρισμένα νερά του Βουραϊκού ποταμού και ψηλότερα τα αγέρωχα ελάτια που σας συντροφεύουν ως την είσοδο των Καλαβρύτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

  • Από άλλη εποχή

    Ο «Πύργος της Ζαρούχλας» ένα ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα, που έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα, σας περιμένει για να κάνει τις διακοπές σας... βγαλμένες από άλλη εποχή!
     2696033934, 2106439488, 6972092005 Περισσότερα
  • Εκεί που ζεις και βλέπεις τη μαγεία!

    Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, στην καρδιά του Χελμού και της Ζαρούχλας και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι Νύμφες είναι κτήμα, πολυχώρος αναψυχής για μεγάλους και παιδιά, ένας επίγειος παράδεισος ειδικά σχεδιασμένος μέσα στη φύση για να τον λατρέψουν τα παιδιά σας και εσείς.
     2696033383 Περισσότερα