Αξίζει μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό θέατρο της Αιγείρας

Αναζητήστε το αρχαίο θέατρο Αιγείρας

Διαβάστηκε από 42954 αναγνώστες

Το αρχαίο θέατρο του 3ου π.Χ αιώνα βρίσκεται σε εντυπωσιακή τοποθεσία με πεύκα, υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την παραλία Αιγείρας- Ακράτας.
Η αρχική κατασκευή του ανάγεται στο πρώτο μισό του 3ο π.Χ αιώνα, ενώ επεμβάσεις έκαναν και οι Ρωμαίοι αργότερα (2ο π.Χ ). Είναι ιδιαίτερο εντυπωσιακό και το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα θέατρα της εποχής, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σπάνιο δείγμα στον ελληνικό χώρο, λαξεμένου -στην ουσία- αρχαίου θεάτρου πάνω σε κροκαλοπαγή βράχο. Η χωρητικότητά του έφθανε τους 3000 θεατές και η θέση του πρόσφερε ανεπανάληπτη θέα στη θάλασσα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

  • Από άλλη εποχή

    Ο «Πύργος της Ζαρούχλας» ένα ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα, που έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα, σας περιμένει για να κάνει τις διακοπές σας... βγαλμένες από άλλη εποχή!
     2696033934, 2106439488, 6972092005 Περισσότερα
  • Εκεί που ζεις και βλέπεις τη μαγεία!

    Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, στην καρδιά του Χελμού και της Ζαρούχλας και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι Νύμφες είναι κτήμα, πολυχώρος αναψυχής για μεγάλους και παιδιά, ένας επίγειος παράδεισος ειδικά σχεδιασμένος μέσα στη φύση για να τον λατρέψουν τα παιδιά σας και εσείς.
     2696033383 Περισσότερα