Ο λαμπρός ναός της Ζωδ. Πηγής δεσπόζει πάνω από τη θάλασσα

Δείτε τον σπουδαίο ναό της Παναγίας Τρυπητής

Διαβάστηκε από 43014 αναγνώστες

Κάτω στον παραλιακό δρόμο θα δείτε την επιβλητική εκκλησία της Παναγίας Τρυπητής (Ζωοδόχος Πηγή) που είναι ο Πολιούχος ναός της πόλης. Δεσπόζει πάνω από το εμπορικό λιμάνι, κτισμένος στο βαθούλωμα ενός βράχου.
Σύμφωνα με την παράδοση εδώ βρέθηκε από κάποιο ναυαγό το 1650 η εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται ότι φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Με την πάροδο του χρόνου ο ναός κυρίως λόγω της εικόνας της Παναγίας που θεωρείται θαυματουργή, προσέλκυσε πλήθος προσκυνητών. Η Ζωοδόχος Πηγή γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα. Γίνεται περιφορά της Ιερής Εικόνας και λιτάνευση με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

  • Εκεί που ζεις και βλέπεις τη μαγεία!

    Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, στην καρδιά του Χελμού και της Ζαρούχλας και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι Νύμφες είναι κτήμα, πολυχώρος αναψυχής για μεγάλους και παιδιά, ένας επίγειος παράδεισος ειδικά σχεδιασμένος μέσα στη φύση για να τον λατρέψουν τα παιδιά σας και εσείς.
     2696033383 Περισσότερα
  • Από άλλη εποχή

    Ο «Πύργος της Ζαρούχλας» ένα ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα, που έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα, σας περιμένει για να κάνει τις διακοπές σας... βγαλμένες από άλλη εποχή!
     2696033934, 2106439488, 6972092005 Περισσότερα