Το κτίριο που στεγάζει το Αρχ. Μουσείο

Περπατήστε στην «Τεμπελοράχη»

Διαβάστηκε από 42694 αναγνώστες

Αφήστε το αυτοκίνητό σας στον παραλιακό δρόμο του Αιγίου (κάπου κοντά στο πλάτανο) και ανηφορίστε τον πλακόστρωτο δρόμο, την οδό Μιχαλόπουλου δηλαδή, ή αλλιώς «Τεμπελόραχη» όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι.
Εύκολα από εδώ θα βγείτε στο κέντρο της πόλης. Στην πορεία σας θα δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε κτήριο του Τσίλερ. Απέναντι από το μουσείο ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Ανδρέα (επίσης έργο Τσίλερ -1888-). Στην οδό Δεσποτόπουλων αξίζει να αναζητήσετε το αρχοντικό του Αναστασίου Λόντου που λειτουργεί σαν Λαογραφικό Μουσείο καθώς φιλοξενεί από το 1994, τη συλλογή της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας. Λίγο ψηλότερα δεσπόζει ο επιβλητικός Μητροπολιτικός ναός, έργο και αυτό του Ερνέστου Τσίλερ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

  • Από άλλη εποχή

    Ο «Πύργος της Ζαρούχλας» ένα ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα, που έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα, σας περιμένει για να κάνει τις διακοπές σας... βγαλμένες από άλλη εποχή!
     2696033934, 2106439488, 6972092005 Περισσότερα
  • Εκεί που ζεις και βλέπεις τη μαγεία!

    Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, στην καρδιά του Χελμού και της Ζαρούχλας και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι Νύμφες είναι κτήμα, πολυχώρος αναψυχής για μεγάλους και παιδιά, ένας επίγειος παράδεισος ειδικά σχεδιασμένος μέσα στη φύση για να τον λατρέψουν τα παιδιά σας και εσείς.
     2696033383 Περισσότερα