10 από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας.

10 από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας.

Πάσχα & Πρωτομαγιά 2024: Που θα πιάσεις τον Μάη

97483 Επισκέψεις στο άρθρο

Που θα πιάσεις τον Μάη φέτος; Δες δέκα προτάσεις για Αθηναίους, για Θεσσαλονικιούς και … all time classic προορισμούς για την φετινή Πρωτομαγιά! Διάλεξε τώρα που θα περάσεις το καλύτερο τριήμερο για φέτος!

Περπατάς στα χορταριασμένα καλντερίμια, πλάι σε πελεκημένες πέτρες και γεροδεμένες αυλόθυρες. Γυροφέρνεις ανάμεσα σε λιθόκτιστα πεζούλια και μικρές πλατείες. Μυρίζεις την ευωδιά του καμένου ξύλου από τα τζάκια που μπουμπουνίζουν και ακούς τα καλημερίσματα των ντόπιων να σε υποδέχονται.

Κοινοποίησέ το »


10 από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας!10 από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή ετούτο τον φιλόξενο τόπο, θα τον νοιώσεις δικό σου... Αλλοτε κουρνιασμένα σε κόχες βράχων ή στα ριζά θεόρατων βουνοκορφών, άλλοτε πάλι απλωμένα σε κατάφυτους λόφους που αγκαλιάζουν οροπέδια ή ακουμπισμένα στις όχθες ποταμών, τα χωριά της Μακεδονίας -το καθένα με τη δική του, ιδιαίτερη προσωπικότητα-, έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν στον επισκέπτη. Κάποιο ξεχωρίζει για την πανέμορφη φύση που το περιβάλλει, κάποιο άλλο για την αρχιτεκτονική του ταυτότητα ή για το ιστορικό παρελθόν του.

ΚΕΙΜΕΝΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ/ www.viewsofgreece.com