Παλιός Παντελεήμονας Πιερίας

    Παλιός Παντελεήμονας Πιερίας

    98497 Επισκέψεις στο άρθρο

    Κρυμμένος μέσα σε ένα αειθαλές δάσος από καστανιές και δρυς, στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 450 μ., ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα γοητεύει τόσο με την υπέροχη φύση του και τα αναπαλαιωμένα αρχοντόσπιτά του, όσο και με την ανυπέρβλητη θέα προς το απέραντο γαλάζιο Αιγαίο.
    Θα αφήσετε το όχημά σας στην είσοδο του χωριού και θα ακολουθήσετε το λίθινο καλντερίμι που καταλήγει στη μικρή πλατεία όπου δεσπόζει η εκκλησία του Παντελεήμονα και ο θεόρατος πλάτανος. Εδώ κτυπά η τουριστική καρδιά του χωριού καθώς ολόγυρα υπάρχουν εστιατόρια, καφενεία και μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης.


    Λίγο ψηλότερα από τις αρχοντογειτονιές του Παλιού Παντελεήμονα αρχινά το πυκνό δάσος που καταλαμβάνει κάθε σπιθαμή του βουνού δημιουργώντας το απόλυτο σκηνικό για κάθε είδους φυσιολατρικές δράσεις και δραστηριότητες. Ένας στενός ασφάλτινος δρόμος που τρυπώνει στην καρδιά του βουνού οδηγεί στα χωριά Ανω Σκοτίνα και Καλλιπεύκη μέσα από μια διαδρομή ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς από τις ωραιότερες που μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.
    Από Ανω Σκοτίνα μπορείτε να επίσης να κατηφορίσετε προς την Εθνική οδό Λάρισας – Κατερίνης ενώ από Καλλιπεύκη να συνεχίσετε είτε προς Τέμπη είτε προς Ελασσόνα.