ΞΑΝΘΗ

Η παλιά πόλη της Ξάνθης χτισμένη αμφιθεατρικά στα τέλη του 19ου αιώνα ξεχωρίζει με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια της και τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά της.

ΞΑΝΘΗ

Στην πόλη της Ξάνθη του 21ου αιώνα συνυπάρχουν ετερόκλητοι κόσμοι. Μοντέρνα κτίρια, πολύκοσμες πλατείες και αστικός θόρυβος συνδέονται με ξεθωριασμένα αρχοντικά και λιθόκτιστα καλντερίμια.

ΞΑΝΘΗ

Ένα ιδιόμορφο σταυροδρόμι διαφορετικών ιδεών, παραδόσεων και τρόπων ζωής είναι η Ξάνθη, μια πολυμορφική πόλη που ακροβατεί πολιτισμικά ανάμεσα σε Ασία, Ευρώπη και Μεσόγειο.

ΞΑΝΘΗ

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στις εγκαταστάσεις του δασαρχείου, θα δείτε βαλσαμωμένα πουλιά, ζώα και ερπετά που προέρχονται από την πανίδα της περιοχής.

ΞΑΝΘΗ

Το κλίμα της περιοχής δέχεται επιρροές, τόσο από την θάλασσα από όπου απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα όσο κι από τα βουνά της νότιας Βαλκανικής.

ΞΑΝΘΗ

Ένας περίπατος στα καλντερίμια της παλιάς Ξάνθης θα σας γοητεύσει. Βυζαντινά μνημεία και χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν πλάι στις μουσουλμανικές γειτονιές και στα τζαμιά.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη, σαν πόλη, φέρνει στο μυαλό εικόνες μπερδεμένες μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μια φοιτητούπολη γεμάτη ζωή και δραστηριότητες, γεμάτη ξενοδοχεία για τους χιλιάδες περαστικούς και μη επισκέπτες που έρχονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου για να θαυμάσουν τα αξιοθέατά της. Οι κοντινές εκδρομές στη θρακιώτικη φύση συμπληρώνουν το παζλ των διακοπών στην περιοχή.

Στην πόλη της Ξάνθης του 21ου αιώνα συνυπάρχουν ετερόκλητοι κόσμοι. Μοντέρνα κτίρια, πολύκοσμες πλατείες, αστικός θόρυβος, ξεθωριασμένα αρχοντικά, λιθόκτιστα καλντερίμια όπου ανακατεύονται οι εικόνες οι ήχοι και μυρωδιές από την ανατολή και τη δύση. Η Ξάνθη είναι μια πόλη που χαίρεσαι να την ζεις, παράλληλα όμως, χρησιμοποιώντας το καλό οδικό δίκτυο και διανύοντας σχετικά μικρές αποστάσεις, μπορείτε να αναζητήσετε εικόνες μοναδικές, τόσο στα παράλια της Θράκης, όσο και στα πυκνοδασωμένα βουνά της Ροδόπης.

Ένας περίπατος στα καλντερίμια της παλιάς Ξάνθης θα σας γοητεύσει. Βυζαντινά μνημεία και χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν πλάι στις μουσουλμανικές γειτονιές και στα τζαμιά. Η Ξάνθη είναι μια πόλη που ενώνει τους κατοίκους της, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους και δεν βάζει φραγμούς στην καθημερινή επαφή των ανθρώπων. Τα παλιά καπνεργοστάσια και τα νεοκλασικά αρχοντικά αν και σημαδεμένα από το χρόνο, στέκουν ακόμα όρθια, μνημεία του παρελθόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ