ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ιβάρια και σταφνοκάρια ψαρεύουν τσιπούρες διασπαρμένα στη λιμνοθάλασσα, δημιουργώντας μια εικόνα σαν βγαλμένη από παραμύθι.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Μαγική στιγμή στην περιοχή, η ώρα της ανατολής του ήλιου στο νησάκι της Τουρλίδας, στην άκρη της λιμνοθάλασσας. Ο ήλιος έχει τόσο μαγικό φως, που μετατρέπει το πιο απλό θέμα, σε έργο τέχνης.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

To καθρέφτισμα των Αλυκών του Μεσολογγίου, όταν η θάλασσα είναι λάδι, χαρίζει μαγικές εικόνες. Βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη, στο δρόμο προς Αιτωλικό

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Τριακόσια μέτρα πριν την Τουρλίδα, βρίσκεται ο δρόμος που πάει περιμετρικά στη λιμνοθάλασσα. Πραγματοποιήστε το γύρος της και δείτε τα flamingos και τα λευκοσκαλίνδρα να παίρνουν το γεύμα τους.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της περιοχής του Μεσολογγίου είναι τα ιβάρια και οι πελάδες, τα οποία δε θα μπορούσαν να έχουν σχέση με κάτι άλλο, παρά με το ψάρεμα.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Το Μεσολόγγι, η Ιερά πόλις όπως αποκαλείται συχνά, έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη με τον Αγώνα του 1821. Ένα μικρό πέτρινο τείχος που υψώνεται συμβολικά μπροστά στην είσοδο του Μεσολογγίου.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Το Μεσολόγγι είναι μια πόλη όπου το χθες και το σήμερα σμίγουν με ένα παράξενο τρόπο, σε ένα τοπίο φτιαγμένο από εκατοντάδες διαφορετικές στιγμές. Αποδράσεις στον χρόνο και στην ιστορία. Εξερευνήσεις μέσα από δαιδαλώδεις χωματόδρομους σε απρόσιτες παραλίες και υδροβιότοπους. Κρυφές ματιές στον μαγικό κόσμο των πουλιών και για επιδόρπιο, γευσιγνωστικές «επελάσεις» σε ένα τόπο που φημίζεται για τα ποιοτικά προϊόντα του.

Το μικρό πέτρινο τείχος που συμβολικά υψώνεται μπροστά στην είσοδο του Μεσολογγίου, -μάντρα το έλεγαν ειρωνικά οι αγωνιστές- άντεξε τρεις πολιορκίες, του Τούρκικου και Αιγυπτιακού στρατού! Τον Απρίλιο του 1826 οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» οδηγήθηκαν στον λιμό και απελπισμένοι πια επιχείρησαν τη μεγάλη ηρωική έξοδο και πέρασαν στην αθανασία.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ο Κήπος των Ηρώων που ιδρύθηκε το 1830 με διαταγή του Καποδίστρια και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, πίσω απo το τείχος. Εδώ υπάρχουν οι τάφοι τού Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Γρίβα και άλλων αγωνιστών. Σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο το άγαλμα του Τζωρτζ Γκόρντον Μπάιρον, πιο γνωστού ως λόρδου Βύρωνα που πέθανε στις 19 του Απρίλη του 1824, στη πόλη που τόσο αγάπησε. Από τον Κήπο των Ηρώων ακολουθήστε την οδό Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού που θα σας φέρει στο ιστορικό κέντρο της Ιερής Πόλης όπου διασώζονται αρκετά παραδοσιακά σπίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ