Η Fiat θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση και των Opel/Saab

Η Fiat θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση και των Opel/Saab

Fiat: ο νέος κολοσσός;

(5/5/2009)

Μετά τη συγχώνευση μεταξύ Fiat-Chrysler η ιταλική εταιρεία δεν αρκείται στο 20% του πρώην αμερικανικού κολοσσού. Θέλει μεγαλύτερο ποσοστό ώστε να μεγαλώσει το μερίδιο της, και να αναρριχηθεί ακόμη ως τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο!

Σύμφωνα με αναλυτές οι κινήσεις που θέλει να κάνει ο Sergio Marchionne θα αποσκοπούν στην απόκτηση μεγαλύτερου μέρους των μετοχών της Chrysler (όπως αναφέραμε χθες), όμως το ενδιαφέρον του προχωρά με γοργό ρυθμό και για την απόκτηση των ευρωπαϊκών εταιρειών που είχε στην κατοχή της η General Motors, όπως η Opel και η Saab. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας κολοσσός που σύμφωνα με σχετικούς αναλυτές, θα φτάσει να απειλεί τη VW για τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά την Toyota, με την συνολική αξία του γκρουπ να εκτιμάται πλέον στα 106 δις. δολάρια!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο Sergio Marchionne τόνισε ότι τόσο τεχνολογικά όσο και από οικονομικής πλευράς η συγχώνευση ήταν «θεόσταλτη», ενώ επίσης είπε ότι τα αποτελέσματα της θα αρχίσουν να φαίνονται από το τέλος του καλοκαιριού. Σημαντικό πάντως θα είναι και το οικονομικό όφελος της συγχώνευσης αφού υπολογίζεται ότι με τη χρησιμοποίηση των πατωμάτων B/C της Fiat, καθώς και των A/D της Opel θα εξοικονομείται έως και 1 δις. ευρώ ετησίως!
Από την άλλη τα συνδικάτα ήδη αντιδρούν στη Γερμανία αφού οι εκεί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα 1,33 δις. δολάρια που προτείνει η Fiat για την εξαγορά των εταιρειών είναι λίγα, ενώ φοβούνται πως θα ακολουθήσουν απολύσεις ή ακόμη και κλείσιμο εργοστασίων.
Hyundai
OPEL