Ήταν κοινό μυστικό;

Ήταν κοινό μυστικό;

6.049 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2015)

Μήπως, τελικά, το θέμα VW, ήταν κοινό μυστικό;
Ο κυνικός, ο ευαίσθητος και ο πρακτικός σχολιάζουν.

Η Αννα Στεφανοπούλου, η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Michigan, λέει σε μια συνέντευξη της για το θέμα:Όταν βλέπεις τις επιδόσεις των συγκεκριμένων κινητήρων και τι αντίστοιχα εκπομπές οξειδίων αζώτου δηλώνουν, ξέρεις ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να εγκαταστήσεις ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο, στην εξάτμιση.Ήταν λοιπόν κοινό μυστικό, το ξέρανε όλοι. Οι επιστήμονες, οι ελεγκτές, οι ανταγωνιστές, Κυρίως οι ανταγωνιστές, αφού αυτοί ήταν που θιγόντουσαν περισσότερο και έχαναν πωλήσεις.
Γιατί λοιπόν δεν μίλαγε κανείς τόσο καιρό; Γιατί φοβόντουσαν να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση;Θα ρίξουμε λάδι στην φωτιά, με 3 αιρετικά κείμενα:
  • O κυνικός… «Σιγά μην κυκλοφορώ με πνίχτη στην εξάτμιση για να μην επιβαρύνω “λιγάκι” την ατμόσφαιρα».
Διαβάστε περισσότερα: Οικονομία ή οικολογία. Εσείς τι διαλέγετε;
  • Ο ευαίσθητος… «Η ρύπανση από το ντίζελ είναι υπαρκτή. Τα νέα ντίζελ ρυπαίνουν το ίδιο, απλώς τα σωματίδια που εκπέμπουν είναι μικρότερα και δεν μπορούν να μετρηθούν και πιο εύκολα πάνε, βαθιά στους πνεύμονες»
Διαβάστε περισσότερα: Είναι η υπόθεση VW, ή αρχή του τέλους για το ντίζελ;
  • Ο πρακτικός…. «Και πάνε και δεν καίνε και δεν ρυπαίνουν και κάνουν όλοι τουμπεκί ψιλοκομμένο;»
Διαβάστε περισσότερα: Τι σημαίνει η υπόθεση της VW για την εμπιστοσύνη που έχουμε στις αυτοκινητοβιομηχανίεςΕσείς τι λέτε; Ποια είναι η σωστή προσέγγιση στο θέμα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
citroen