Ο Κος Περούλης, Sales Manager Lubricants της REVOIL A.E.E.Π. απάντησε σε ερωτήσεις μας σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας του.

Η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.

Οι τούρμπο κινητήρες είναι λίγο πιο απαιτητικοί στο λιπαντικό συγκριτικά με τους συμβατικούς κινητήρες, ώστε να παρουσιάζουν αυξημένη απόδοση και υψηλή αξιοπιστία.

Το λιπαντικό εισχωρεί ανάμεσα στα μηχανικά μέρη για να μειώσει τις τριβές, άρα και να εμποδίσει την επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας.

Η χρήση ενός λιπαντικού με τη ρευστότητα και τις προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής, μας καλύπτει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η συμπλήρωση οποιουδήποτε προσθέτου, επιβαρύνει το λιπαντικό, αλλοιώνοντας τη συμπεριφορά του, προκαλώντας πρόσθετους ρύπους.

Τα συνθετικά λιπαντικά κατασκευάζονται μέσα από μία ειδική εργαστηριακή επεξεργασία για την προσθήκη ειδικών χημικών.

Οι τάσεις που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη αγορά αυτοκίνησης είναι η οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Η λίπανση των κινητήρων σε χαμηλές θερμοκρασίες διασφαλίζεται πλήρως εφ όσον επιλεχθεί το σωστό λιπαντικό.

Η άποψη της REVOIL για τη σωστή επιλογή λιπαντικού

109.832 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/1/2015

Οι επαγγελματίες του χώρου των λιπαντικών, μίλησαν μαζί μας και μας έδωσαν το στίγμα της αγοράς, ενώ μάς ενημέρωσαν και για τα νέα εξελιγμένα προϊόντα των εταιρειών που διασφαλίζουν με προηγμένη τεχνολογία τη σωστή λίπανση των κινητήρων

Ο Κος Περούλης, Sales Manager Lubricants της REVOIL A.E.E.Π. απάντησε σε ερωτήσεις μας σχετικά με τα προϊόντα της εταιρείας του.

Ερ: Ποιες είναι οι νέες τάσεις της αγοράς στον τομέα λίπανσης των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου;

Απ:
Τα λιπαντικά REVOLUTION της REVOIL, εξελίσσονται συνεχώς ικανοποιώντας τις νέες τάσεις αγοράς, στον τομέα λίπανσης των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου, οι οποίες απαιτούν λιπαντικά:

1. Υψηλής ρευστότητας
2. Εξαιρετικής θερμικής σταθερότητας
3. Εξαιρετικής αντοχής στην οξείδωση
4. Πολύ χαμηλών ρύπων, επιβαρύνοντας στο ελάχιστο το περιβάλλον
5. Εξοικονόμησης καυσίμου
6. Βελτίωσης της απόδοσης κινητήρα 

Ερ: Τον χειμώνα απαιτούνται πρόσθετα για τη σωστή λίπανση του κινητήρα και με τι χαρακτηριστικά;

Απ:
Τα λιπαντικά REVOLUTION της REVOIL περιέχουν συνθετικά πρόσθετα τελευταίας γενιάς, τέτοια όπως:

1. Βελτιωτικά ιξώδους
2. Διασκορπιστικά
3. Απορρυπαντικά
4. Αντιοξειδωτικά
5. Αντιαφριστικά
6. Προστασίας φθοράς
7. Προστασίας λιπαντικής μεμβράνης σε υψηλές θερμοκρασίες και πίεσης κ.λ.π.

στην αναλογία που εξασφαλίζει, κατόπιν εκτεταμένων εργαστηριακών ελέγχων, τη βέλτιστη απόδοση. Η συμπλήρωση οποιουδήποτε προσθέτου, επιβαρύνει το
λιπαντικό, αλλοιώνοντας τη συμπεριφορά του, προκαλώντας πρόσθετους ρύπους. Έτσι το κατάλληλο λιπαντικό της σειράς REVOLUTION, βάσει του κατασκευαστή, παρέχει την μέγιστη προστασία σε κάθε εποχή, ενώ εξοικονομεί χρόνο και χρήμα στον οδηγό του οχήματος.

Επίσης ο κος Τοψής αντιπρόεδρος της Top-System που εκπροσωπεί τα λιπαντικά Rheinol στη χώρα μας, μάς πληροφορεί για τα προϊόντα της εταιρείας.

Τα λιπαντικά τα οποία ξεχωρίζουν στην εταιρεία μας είναι όλη η σειρά των 100% συνθετικών λιπαντικών WEG και Swd Rheinol, όπως εξίσου τεράστια ανταπόκριση έχουν και τα ημι-συνθετικά λιπαντικά, τα οποία κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο σε κατανάλωση.

Τα 100% συνθετικά λιπαντικά της εταιρείας μας είναι κατάλληλα για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με turbo , intercooler, άμεσο ψεκασμό ή ψεκασμό common rail και για κινητήρες με σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων με φίλτρα σωματιδίων (DPF).

Τα ημι-συνθετικά λιπαντικά είναι ειδικά μελετημένα για τη λίπανση όλων των επιβατικών οχημάτων με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, καθώς και κινητήρες υγραερίου LPG, όπου απαιτείται η χρήση λιπαντικού ρευστότητας 10W40.

Επίσης, οι καιρικές συνθήκες πλέον δεν παίζουν κανένα ρόλο για την χρήση διαφορετικής ρευστότητας λιπαντικού. Σήμερα ακολουθούμε την ρευστότητα που προτείνει ο κατασκευαστής χειμώνα - καλοκαίρι.

Δεν μιλάμε σήμερα για τάση της αγοράς ούτε για μόδα. Πρόκειται για προστασία των κινητήρων την οποία προσδιορίζει ο κατασκευαστής σε χρήση ολοένα και χαμηλότερου ιξώδους λιπαντικών
 
Τα σύγχρονα λιπαντικά λοιπόν εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη προστασία ενός κινητήρα σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες λειτουργίας. Οπότε, η χρήση ενός λιπαντικού με τη ρευστότητα και τις προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής, μας καλύπτει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.