Η TOTAL είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών και ενέργειας στον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και πάνω από 97.000 εργαζομένους.

Ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης αποτελείται από πολλά μηχανικά μέρη, τα οποία με τη χρήση καταπονούνται αρκετά.

Η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.

Η αλλαγή λαδιών είναι ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες και αναγκαίες εργασίες σε ένα αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται υποχρεωτικά τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανικού.

Η κυκλοφορία του ζωτικού λαδιού του κινητήρα επιτυγχάνεται από μια τρόμπα που κινείται από τους ιμάντες του κινητήρα.

Η χρήση ενός λιπαντικού με τη ρευστότητα και τις προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής, μας καλύπτει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το λιπαντικό εισχωρεί ανάμεσα στα μηχανικά μέρη για να μειώσει τις τριβές, άρα και να εμποδίσει την επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας.

Τα λιπαντικά εξοικονόμησης καυσίμου (Fuel Economy Lubricants) είναι βασισμένα σε μια εξειδικευμένη σύνθεση, που βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου, σε σχέση με τα αντίστοιχα παραδοσιακά λιπαντικά.

Τα λιπαντικά TOTAL και η θέση τους στην αγορά

109.826 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/1/2015

Εκπρόσωπος της TOTAL απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τα λιπαντικά της εταιρείας, καθώς και τις νέες τάσεις της αγοράς.

Ερ: Ποια είναι τα πιο σημαντικά λιπαντικά προϊόντα της εταιρείας σας και για ποιο λόγο; Τι προσφέρουν;

Απ: 
Η TOTAL είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών και ενέργειας στον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες και πάνω από 97.000 εργαζομένους.Η ΤΟTAL HELLAS S.A., η θυγατρική εταιρεία του ομίλου TOTAL στην Ελλάδα, εμπορεύεται λιπαντικά με ευρεία γκάμα εφαρμογών σε επιβατικά οχήματα, βαρέα οχήματα, μοτοσυκλέτες, αγροτικά και χωματουργικά μηχανήματα, σκάφη αναψυχής και εγχώρια ναυτιλία, όπως επίσης και εξειδικευμένα προϊόντα για τον βιομηχανικό κλάδο.
Προωθώντας την καινοτομία, η TOTAL είχε πάντα ως στόχο να αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες της – επιχειρήσεις και καταναλωτές – να καταναλώνουν λιγότερο ή/και να ελαχιστοποιούν τις συνέπειες προς το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, έχει δημιουργήσει λιπαντικά εξοικονόμησης καυσίμου, ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της, να βελτιώνουν την απόδοση των οχημάτων και του εξοπλισμού τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και τα λειτουργικά κόστη. Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, λιγότερες εκπομπές CO2, μεγαλύτερη προστασία του κινητήρα, λιγότερη φθορά…

Ερ: Τι είναι τα Λιπαντικά Εξοικονόμησης Καυσίμου;

Απ: Τα λιπαντικά εξοικονόμησης καυσίμου (Fuel Economy Lubricants) είναι βασισμένα σε μια εξειδικευμένη σύνθεση, που βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου, σε σχέση με τα αντίστοιχα παραδοσιακά λιπαντικά. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει ισχύ και εφαρμογή στα λιπαντικά κινητήρα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί στα λιπαντικά συστημάτων μεταδόσεων, αξόνων και άλλα. Συγκεκριμένα, για τα οχήματα, τα προϊόντα Fuel Economy τοποθετούνται στην σειρά QUARTZ ΙΝΕΟ για επιβατικά και μικρά επαγγελματικά οχήματα, καθώς και στην σειρά RUBIA FE για βαρέα οχήματα. Ιδιαίτερα, για τα βαρέα οχήματα, η TOTAL, κατέχει πιστοποιήσεις για τα λιπαντικά οικονομίας καυσίμου από τέσσερις ανεξάρτητους φορείς, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τη μέση οικονομία καυσίμου 1 λίτρου καυσίμου για κάθε 100 χλμ ή σε ποσοστό 3%.

Υπολογίστε την οικονομία καυσίμου του οχήματός σας εδώ: http://www.total.gr/el/home/automotive-lubricants/sustainable-development-el/fuel-economy-el.html

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεπτόρρευστα λιπαντικά Fuel Economy συμβάλλουν στην επιτυχία των ομάδων Infinity Red Bull Racing στην Formula 1, όσο και στο Dakar Racing. Στις ακραίες αυτές συνθήκες θερμοκρασίας και περιβάλλοντος τα λιπαντικά Fuel Economy, προσφέρουν κέρδος σε ιπποδύναμη και ελαφρύτερα οχήματα λόγω μικρότερου φορτίου καυσίμου.

Ερ: Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες θα πρέπει να χρησιμοποιούμε διαφορετικό τύπο λιπαντικού για τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας;

Απ: Δεν χρειάζεται να αλλάζουμε προϊόν ανάλογα με την εποχή του χρόνου, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας των λιπαντικών έχει οδηγήσει σε προϊόντα με ιδιότητες τέτοιες ώστε να εξασφαλίζουν εύκολο «κρύο ξεκίνημα» ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Επίσης, ο υψηλός δείκτης ιξώδους εγγυάται την σταθερή απόδοση του λιπαντικού στο μεγάλο εύρος θερμοκρασιών που υφίσταται κατά τη λειτουργία του. Για τον λόγο αυτό επιλέγουμε πάντα προϊόντα που φέρουν την έγκριση του κατασκευαστή και αποδεδειγμένα αποτελούν την καλύτερη λύση για τον κινητήρα του οχήματός μας. Τα λιπαντικά ΤOTAL είναι ειδικά εγκεκριμένα για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις και των παλαιότερων προδιαγραφών.

Ερ: Ποιες είναι οι νέες τάσεις της αγοράς στον τομέα λίπανσης των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου;

Απ: Η χρήση των οχημάτων σήμερα σε συνθήκες πόλης αποτελεί δοκιμασία για τον κινητήρα του αυτοκινήτου λόγω των συνεχών εναλλαγών σε σταμάτημα- ξεκίνημα, ενώ αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου στο όχημά μας. Η καταπόνηση του κινητήρα κατά τις εναλλαγές αυτές είναι έντονη, και ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζεται με μικρές αποστάσεις. Επιπλέον, σαν καταναλωτές ενδιαφερόμαστε ακόμα περισσότερο για την εξοικονόμηση χρημάτων και καυσίμου επιλέγοντας οχήματα με κινητήρες πετρελαίου. Επίσης, η μείωση των ρύπων αποτελεί βασικό ζητούμενο λόγω νομοθεσίας και ευαισθητοποίησης σε ότι αφορά το περιβάλλον, γεγονός που είναι προφανές από στην εισαγωγή τεχνολογιών αντιρρύπανσης στα καινούρια οχήματα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί κατασκευαστές στους νέας τεχνολογίας κινητήρες βαρέων οχημάτων EURO VI διαθέτουν συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, τόσο για την μείωση των εκπομπών NOx, όσο και σωματιδίων. Έτσι λοιπόν, στον τομέα των λιπαντικών ακολουθείται η τάση αυτή οδηγώντας σε λεπτόρρευστα προϊόντα με κατάλληλα πρόσθετα που:

i) προστατεύουν τον κινητήρα και προσφέρουν μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής,
ii) έχουν βελτιωμένη απόδοση και συντελούν στην μεγιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα
iii) συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου, μειώνοντας σημαντικά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το κόστος
iv) προσφέρουν αποτελεσματική λίπανση σε συνθήκες κρύου ξεκινήματος

Ιδιαίτερα, πρέπει να δίνεται προσοχή, στα καινούρια οχήματα που διαθέτουν συστήματα αντιρρύπανσης, καθώς είναι επιβεβλημένη η επιλογή λιπαντικών “Low Saps”. Τα προϊόντα Low SAPS φροντίζουν τις ανάγκες των πιο σύγχρονων κινητήρων, επιτρέποντας στα συστήματα αντιρρύπανσής τους να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Τα λιπαντικά Low SAPS έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θειική τέφρα, φώσφορο και θείο (Sulphated ash, Phosphorus και Sulphur ). Όταν αυτά τα στοιχεία περιέχονται σε υψηλή περιεκτικότητα στα παραδοσιακά λιπαντικά, πιθανά έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στα συστήματα αντιρρύπανσης. Τα φίλτρα σωματιδίων (DPF) είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα στοιχεία SAPS. H τεχνολογία Low SAPS της Total μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, βελτιστοποιώντας την απόδοση των αντιρρυπαντικών συστημάτων.

Ερ: Τον χειμώνα απαιτούνται πρόσθετα για τη σωστή λίπανση του κινητήρα και με τι χαρακτηριστικά;

Απ: Η σωστή λίπανση του κινητήρα είναι εγγυημένη όταν χρησιμοποιούνται λιπαντικά τα οποία έχουν υποβληθεί σε δοκιμές και πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τα λιπαντικά της TOTAL έχουν την κατάλληλη σύνθεση που τους επιτρέπει να επιτυγχάνουν υψηλά επίπεδα απόδοσης χωρίς να απαιτείται η προσθήκη άλλων προσθέτων. Συνεπώς, στα προϊόντα μας δεν συνιστούμε επιπλέον χρήση προσθέτων.