O κος Τοψής αντιπρόεδρος της Top-System που εκπροσωπεί τα λιπαντικά Rheinol στη χώρα μας, μάς πληροφορεί για τα προϊόντα της εταιρείας.

Η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.

Ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης αποτελείται από πολλά μηχανικά μέρη, τα οποία με τη χρήση καταπονούνται αρκετά.

Η κυκλοφορία του ζωτικού λαδιού του κινητήρα επιτυγχάνεται από μια τρόμπα που κινείται από τους ιμάντες του κινητήρα.

Ο ρόλος του λιπαντικού είναι πολυδιάστατος, μιας και εντός του κινητήρα κάνει διαφορετικές εργασίες.

Το λιπαντικό εισχωρεί ανάμεσα στα μηχανικά μέρη για να μειώσει τις τριβές, άρα και να εμποδίσει την επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα μειώνει και το θόρυβο από την επαφή των κινούμενων μερών.

Η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και ορίζεται από τον κατασκευαστή του και στη συνέχεια από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.

Η διαφορά των συνθετικών λιπαντικών έναντι των «απλών» είναι πως, ενώ έχουν μικρό ιξώδες, εντούτοις, χάρη στη προσθήκη διαφόρων συστατικών, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής!

Ποια είναι τα νέα προϊόντα της Rheinol από την Top-System

109.842 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/1/2015

Επίσης ο κος Τοψής αντιπρόεδρος της Top-System που εκπροσωπεί τα λιπαντικά Rheinol στη χώρα μας, μάς πληροφορεί για τα προϊόντα της εταιρείας.

Τα λιπαντικά τα οποία ξεχωρίζουν στην εταιρεία μας είναι όλη η σειρά των 100% συνθετικών λιπαντικών WEG και Swd Rheinol, όπως εξίσου τεράστια ανταπόκριση έχουν και τα ημι-συνθετικά λιπαντικά, τα οποία κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο σε κατανάλωση.

Τα 100% συνθετικά λιπαντικά της εταιρείας μας είναι κατάλληλα για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με turbo , intercooler, άμεσο ψεκασμό ή ψεκασμό common rail και για κινητήρες με σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων με φίλτρα σωματιδίων (DPF).

Τα ημι-συνθετικά λιπαντικά είναι ειδικά μελετημένα για τη λίπανση όλων των επιβατικών οχημάτων με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, καθώς και κινητήρες υγραερίου LPG, όπου απαιτείται η χρήση λιπαντικού ρευστότητας 10W40.

Επίσης, οι καιρικές συνθήκες πλέον δεν παίζουν κανένα ρόλο για την χρήση διαφορετικής ρευστότητας λιπαντικού. Σήμερα ακολουθούμε την ρευστότητα που προτείνει ο κατασκευαστής χειμώνα - καλοκαίρι.

Δεν μιλάμε σήμερα για τάση της αγοράς ούτε για μόδα. Πρόκειται για προστασία των κινητήρων την οποία προσδιορίζει ο κατασκευαστής σε χρήση ολοένα και χαμηλότερου ιξώδους λιπαντικών
  
Τα σύγχρονα λιπαντικά λοιπόν εξασφαλίζουν την μεγαλύτερη προστασία ενός κινητήρα σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες λειτουργίας. Οπότε, η χρήση ενός λιπαντικού με τη ρευστότητα και τις προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής, μας καλύπτει σε όλες τις καιρικές συνθήκες.