Η κίνηση στέλνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η ισχύς του Vision RS πηγάζει από ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Το concept Vision RS παρουσίασε η Skoda στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

To Skoda Vision RS concept

5.397 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2018)

Το concept πάνω στο οποίο θα στηριχτεί ο αντικαταστάτης του Rapid Spaceback παρουσίασε η Skoda. Γνωρίστε το!

Το concept Vision RS παρουσίασε η Skoda στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Πρόκειται για το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο αντικαταστάτης του Rapid Spaceback και θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ξαφερφάκι του VW Golf στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων.

Τα γράμματα RS που συνοδεύουν το όνομα του concept δεν υπάρχουν φυσικά για να εντυπωσιάσουν το κοινό αλλά χρησιμοποιούνται για να αναδείξει η Skoda το μέλλον των RS εκδόσεων που ετοιμάζει, ειδικά για την έκδοση υψηλών επιδόσεων του αντικαταστάτη του Rapid Spaceback. To μοντέλο βασίζεται πάνω στην MQB A0 πλατφόρμα της VW και έχει μήκος 4.356 χλστ., πλάτος 1.810 χλστ., ύψος 1.431 χλστ., 2,650 χλστ. μεταξόνιο και αποθηκευτικούς χώρους για 430 λίτρα αποσκευών.
 
Σχεδιαστικά, υιοθετείται η καινούρια σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας που αποτελείται εδώ από τριγωνικά φωτιστικά σώματα και επιβλητική γρίλια μπροστά και οριζόντια φώτα και τα γράμματα «SKODA» στο πίσω μέρος, όπου υπάρχει σαφής αναφορά στο τωρινό Rapid Spaceback μέσω της ευρείας χρήσης του μαύρου χρώματος γύρω από το πίσω παρμπρίζ.

Η ισχύς του Vision RS πηγάζει από ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που συνδυάζει τον 4κύλινδρο 1.500άρη TSI κινητήρα της VW απόδοσης 150 ίππων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 245 άλογα. Η κίνηση στέλνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με την Skoda να υπόσχεται πως τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 7,1 δλ. Η μπαταρίες είναι 13 kWh και η αυτονομία τους υπολογίζεται στα 70 χλμ.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της Skoda στoν τομέα του Marketing των ηλεκτροκίνητων μοντέλων αποκάλυψε πως το παραπάνω σύνολο θα αποτελέσει τη βάση στην οποία θα στηριχτεί και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο παραγωγής της μάρκας, η Superb PHEV.
 

Mercedes
moto