Αναζητήστε την δροσιά του βουνού στα καταπράσινα ορεινά χωριά

  Στη δροσιά του βουνού, η Καρυά και τα άλλα ορεινά χωριά

  Διαβάστηκε από 34789 αναγνώστες

  Ξεκινώντας από την πόλη της Λευκάδας ακολουθείτε τον ορεινό δρόμο για Λαζαράτα (9 χλμ.) απολαμβάνοντας την καλύτερη ίσως θέα στην πόλη της Λευκάδας. Από εδώ θα συνεχίσετε για Σπανοχώρι, Ασπρογερακάτα, Πινακοχώρι, Πρεμεντίνος, Κάβαλος με όμορφα πετρόκτιστα σπίτια και αγροικίες.
  Φθάνοντας στο κατάφυτο υψίπεδο της Καρυάς θα βρείτε το ομώνυμο κεφαλοχώρι με την πλατανοσκέπαστη πλατεία και το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο Κεντήματος. Στον απόκρημνο όγκο του όρους Σταυρωτά (1167 υψομ.) βρίσκονται τα χωριά Εγκλουβή και Αι Λιάς και το υψίπεδο του Αγίου Δονάτου. Επίσης από την Καρυά, ακολουθώντας ασφάλτινους δρόμους μπορείτε να κατηφορίσετε για τη Νικιάνα ή το Νυδρί περνώντας από τα αγροτικά χωριά Βαυκερή, Αλέξανδρος. Κοντά στο χωριό Κολλυβάτα βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου (1611) και στο χωριό Πλατύστομα το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησίας (1478).

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΛΕΥΚΑΔΑ

  • Για χαλάρωση και ηρεμία

   Όλες οι βίλες MOUNTY ISLAND, στα Λαζαράτα Λευκάδας έχουν δημιουργηθεί και διακοσμηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα μεράκι και αγάπη, συνδυάζοντας διακριτική πολυτέλεια με παράδοση και αποτελούν ιδανικό προορισμό ξεκούρασης, χαλάρωσης και ηρεμίας.
    2645097296 Περισσότερα