Η κεντρική πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα

  Βόλτες στην πόλη της Λευκάδας

  Διαβάστηκε από 31226 αναγνώστες

  Περνώντας τη γέφυρα που συνδέει τη Λευκάδα με τον κορμό της Στερεάς, αντικρίζετε η πρωτεύουσα του νησιού. Αν ακολουθήσετε την οδό Αγγελου Σικελιανού που τρέχει κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής, θα δείτε τα παλιά διώροφα κτίρια με τις νεοκλασικές επιρροές να κοσμούν την προκυμαία.
  Η πόλη της Λευκάδας έχει περισσότερα από 140 χαρακτηρισμένα διατηρητέα κτίσματα, όλα του 18ου και 19ου αιώνα. Στο ιστορικό κέντρο και στις όμορφες πλατείες ξεχωρίζουν η εκκλησία Παναγιά των Ξένων και οι παλιές εκκλησίες του Αγ. Σπυριδώνα και του Χριστού Παντοκράτορα (17ος αι). Εδώ βρίσκεται ο κεντρικός και πολυσύχναστος πεζόδρομος με τα δεκάδες καταστήματα (το Παζάρι) που καταλήγει στην απλωτή πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα –δηλαδή στην καρδιά της παλιάς πόλης- με τις άφθονες καφετέριες και τα παλιά καφενεία των ναυτικών. Αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο (τηλ.26450 21635) και το ενδιαφέρον μουσείο Φωνόγραφου (τηλ. 26450 21088).

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΛΕΥΚΑΔΑ

  • Για χαλάρωση και ηρεμία

   Όλες οι βίλες MOUNTY ISLAND, στα Λαζαράτα Λευκάδας έχουν δημιουργηθεί και διακοσμηθεί με ιδιαίτερη φροντίδα μεράκι και αγάπη, συνδυάζοντας διακριτική πολυτέλεια με παράδοση και αποτελούν ιδανικό προορισμό ξεκούρασης, χαλάρωσης και ηρεμίας.
    2645097296 Περισσότερα